Home / šport / MOTOR šport / Hamilton ovládol kvalifikáciu na Veľkú cenu Francúzska, Bottas odštartuje z druhého miesta

Hamilton ovládol kvalifikáciu na Veľkú cenu Francúzska, Bottas odštartuje z druhého miesta

LE CASTELLET 23. júna (WebNoviny.sk) – Brit Lewis Hamilton sa stal víťazom sobotňajšej kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Francúzska formuly 1. Úradujúci majster sveta na monoposte Mercedes vyhral časom 1:30,029 min, bol o 118 tisícin rýchlejší ako jeho fínsky tímový kolega Valtteri Bottas.

Z tretieho miesta odštartuje Hamiltonov najväčší rival v boji o titul a aktuálny líder šampionátu Nemec Sebastian Vettel na Ferrari, ktorý zaostal o 371 tisícin sekundy.

Odporúčame:
Formula 1 sa vracia do Francúzska, Vettel si verí a Hamiltona trápi nevyužitý potenciál

Tridsaťtriročný Hamilton ovládol tretiu kvalifikáciu z doterajších ôsmych v tejto sezóne, celkovo získal 75. pole position v kariére. Nedeľňajšia VC Francúzska, ktorá sa vrátila do kalendára F1 po desiatich rokoch, odštartuje o 16.10 h.

Veľká cena Francúzska F1  kvalifikácia

sobota, Le Castellet:

1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 1:30,029 min, 2. Valtteri Bottas (Fín.) Mercedes +0,118 s, 3. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari +0,371, 4. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,676, 5. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +0,866, 6. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +1,028

Viac k témam: F1 Formula 1, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Veľká cena Francúzska
Zdroj: Webnoviny.sk – Hamilton ovládol kvalifikáciu na Veľkú cenu Francúzska, Bottas odštartuje z druhého miesta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *