Home / šport / Ostatné športy / Finále Svetového pohára vo vodnom slalome bude aj so slovenským triom, Mirgorodský sa dotrápil

Finále Svetového pohára vo vodnom slalome bude aj so slovenským triom, Mirgorodský sa dotrápil

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 23. júna (WebNoviny.sk) – Michal Martikán, Matej Beňuš a Alexander Slafkovský postúpili do finále kategórie C1 na úvodných pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši.

Najviac sa darilo Martikánovi

V desiatke najlepších bude spomedzi Slovákov chýbať iba Marko Mirgorodský, ktorý sa v semifinále zaradil na 20. miesto. Finále sa v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka začne v sobotu o 12.03 h.

Odporúčame:
Slovensko bude na Svetovom pohári v Liptovskom Mikuláši reprezentovať 12 vodnoslalomárov

Päťnásobný olympijský medailista Martikán skončil v semifinále najlepšie zo slovenských vodákov – na štvrtom mieste s odstupom 2,43 s na víťazného Nemca Siderisa Tasiadisa. Mateja Beňuša klasifikovali na šiestej a Alexandra Slafkovského na deviatej priečke. Postupujúce trio Slovákov absolvovalo svoje jazdy bez trestných sekúnd. Mirgorodský zaostal za Tasiadisom o 6,52 s aj vinou jednej chybičky hneď na druhej bránke.

Trápenie už od štartu

„Boli to nervy. Veľmi by ma mrzelo, ak by som nemal možnosť finálovej jazdy doma v Liptovskom Mikuláši. Vo finále urobím všetko pre to, aby som sa vyvaroval chýb, ktoré som urobil v semifinále,“ uviedol Alexander Slafkovský po svojej semifinálovej jazde.

Už od štartu som sa trápil. Na druhej bránke nastala komplikácia a stratil som tam čas. Asi nemám svoj deň, bolo to utrápené a nepádlovalo sa mi dobre. Prejavilo sa to aj na čase. Mrzí ma to, chcel som pred vlastnými fanúšikmi predviesť niečo lepšie. Snáď mi to vyjde v ďalších pretekoch Svetového pohára,“ skonštatoval sklamaný Marko Mirgorodský.

 

 

Viac k témam: Alexander Slafkovský, kanoistika, Liptovský Mikuláš, Marko Mirgorodský, Matej Beňuš, Michal Martikán, Svetový pohár vo vodnom slalome, vodný slalom
Zdroj: Webnoviny.sk – Finále Svetového pohára vo vodnom slalome bude aj so slovenským triom, Mirgorodský sa dotrápil © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *