Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Počet dolárových milionárov vo svete vzrástol takmer o 10 %, najbohatším regiónom zostáva Ázia

Počet dolárových milionárov vo svete vzrástol takmer o 10 %, najbohatším regiónom zostáva Ázia

BRATISLAVA 23. júna (WebNoviny.sk) – Počet dolárových milionárov vo svete vzrástol v minulom roku o necelých 10 % na 18,1 milióna. Ich finančný majetok sa zvýšil medziročne o 10,6 % na 70,2 bilióna dolárov.

Rast akciových trhov

V rozhodujúcej miere sa pod tieto čísla podpísala akcelerácia rastu svetovej ekonomiky a silný rast akciových trhov. Informovala o tom J&T Banka s odvolaním sa na World Wealth Report 2018 konzultačnej spoločnosti Capgemini.

Odporúčame:
Vďaka programu Európskej únie môžu získať zvýhodnený úver aj neziskové organizácie a subjekty sociálnej ekonomiky

Ťahúňom rastu počtu dolárových milionárov, ako aj ich majetku bol ázijsko-pacifický región, predovšetkým Čína a Japonsko, kde sa trhová kapitalizácia verejne obchodovaných firiem zvýšila agregátne o vyše štvrtinu. Najrýchlejšie rastúcu populáciu milionárov a ich bohatstva, ktoré rástli vyše 20-percentným tempom, má India.

Európa na tretej priečke

Ázia si tak už tretí rok po sebe udržala pozíciu najbohatšieho milionárskeho regiónu s najväčším počtom boháčov, ktorý zároveň najrýchlejšie rastie. Počet dolárových milionárov sa tam v porovnaní s rokom 2016 zvýšil o 12,1 % na 6,2 milióna pri raste ich majetku o necelých 15 % na 21,6 bilióna dolárov.

Odporúčame:
Odborári žiadajú zvýšiť minimálnu mzdu na 635 eur, zamestnávatelia to považujú za sci-fi

Počet dolárových milionárov v Severnej Amerike rástol v minulom roku o 9,9 % na 5,7 milióna pri 10,3-percentom náraste ich majetku na 19,8 bilióna dolárov. Tretie miesto v počte dolárových milionárov vo svete a veľkosti ich bohatstva si udržala Európa pri raste počtu o 7,3 % na 4,8 milióna a pri 7,8-percentnom raste ich finančných aktív.

Do roku 2025 sa bohatstvo dolárových milionárov podľa reportu dostane na 106 biliónov dolárov, čo predstavuje vyše 50-percentný nárast oproti stavu z konca minulého roka.

(1 EUR = 1,1578 USD)

Viac k témam: bohatstvo, financie, milionár, peniaze
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet dolárových milionárov vo svete vzrástol takmer o 10 %, najbohatším regiónom zostáva Ázia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *