Home / šport / Futbal / Nová sezóna Fortuna ligy je za dverami, v úvode Senica vyzve Spartak a Michalovce zase Žilinu

Nová sezóna Fortuna ligy je za dverami, v úvode Senica vyzve Spartak a Michalovce zase Žilinu

BRATISLAVA 22. júna (WebNoviny.sk) – Zástupcovia riadiacej organizácie najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Únie ligových klubov (ÚLK) sa v uplynulých dňoch intenzívne venovali príprave nového ročníka Fortuna ligy 2018/2019.

„Symbolicky mesiac pred prvými zápasmi už môžeme potvrdiť, že po formálnej stránke sa nasledujúca sezóna môže začať. Všetkých dvanásť účastníkov vrátane nováčika zo Serede podalo do stanoveného termínu, ktorým bola streda 20. júna, svoje prihlášky do Fortuna ligy a splnili aj ostatné podmienky potrebné pre štart v najvyššej slovenskej súťaži,“ skonštatoval výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák na oficiálnom webe najvyššej slovenskej súťaže fortunaliga.sk.

Dokončujú rekonštrukciu štadióna v Nitre

K jednej zmene došlo v programe úvodného kola Fortuna ligy 2018/2019. Zápas FC Nitra – AS Trenčín sa bude hrať v pondelok 23. júla o 19.00 h, teda o deň neskôr, ako bolo pôvodne plánované. Dôvodom posunu je kolízia so stretnutím FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava.

Odporúčame:
Belasí sa už pripravujú na ďalší ročník Fortuna ligy, zmien v kádri by malo byť minimum

„Rekonštrukčné práce na štadióne v Nitre sa už blížia k úspešnému koncu, svoj prvý domáci zápas v novom ročníku však odohrajú Nitrania ešte v Zlatých Moravciach. Keďže Slovan aj Trenčín zasiahnu vo štvrtok 19. júla do kvalifikácie Európskej ligy, na duely Fortuna ligy môžu nastúpiť najskôr v nedeľu. Preto ViOn privíta Bratislavčanov v nedeľu 22. júla a o deň neskôr sa na tom istom štadióne odohrá zápas Nitra – Trenčín,“ vysvetlil Mertinyák.

Rokovania o vysielaní zápasov

Tretí zo slovenských zástupcov v Európskej lige FC DAC 1904 Dunajská Streda sa v 1. kole Fortuna ligy predstaví v Podbrezovej takisto v nedeľu 22. júla. Zvyšné tri stretnutia MFK Ružomberok – ŠKF Sereď, MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina a FK Senica – FC Spartak Trnava sú predbežne naplánované na sobotu 21. júla.

„Do programu prvého kola ešte môže zasiahnuť výber televíznych spoločností, ktoré budú v novej sezóne vysielať priame prenosy z Fortuna ligy. Rokovania s partnermi prebiehajú a v blízkej budúcnosti budeme fanúšikov informovať aj o tejto téme,“ dodal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Fortuna liga 2018/2019

Účastníci Fortuna ligy 2018/2019

(v zátvorke za klubmi pridelené čísla /podľa ich umiestnenia v minulom ročníku/, poradie zápasov podľa obrátených Bergerových tabuliek, pozn.):

FC Spartak Trnava (1)
ŠK Slovan Bratislava (2)
FC DAC 1904 Dunajská Streda (3)
MŠK Žilina (4)
AS Trenčín (5)
MFK Ružomberok (6)
FC Nitra (7)
MFK Zemplín Michalovce (8)
FK Železiarne Podbrezová (9)
FC ViOn Zlaté Moravce (10)
FK Senica (11)
ŠKF Sereď (12)

Program 1. kola Fortuna ligy 2018/2019

Sobota 21. júla 2018: MFK Ružomberok – ŠKF Sereď, MFK Zemplín Michalovce – MŠK Žilina, FK Senica – FC Spartak Trnava (všetky duely o 19.00 h)
Nedeľa 22. júla 2018: FK Železiarne Podbrezová – FC DAC 1904 Dunajská Streda, FC ViOn Zlaté Moravce – ŠK Slovan Bratislava (oba o 19.00 h)
Pondelok 23. júla 2018: FC Nitra – AS Trenčín (hrá sa v Zlatých Moravciach, 19.00 h)

Viac k témam: Fortuna liga, futbal
Zdroj: Webnoviny.sk – Nová sezóna Fortuna ligy je za dverami, v úvode Senica vyzve Spartak a Michalovce zase Žilinu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan Bratislava obhájili titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži, Zlaté Moravce sú už istý zostupujúci

„Tešíme sa, že sa nám podarilo získať titul, a to už päť kôl pred koncom súťaže", uviedol kormidelník Slovana Vladimír Weiss starší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *