Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Nespokojní farmári opustia po proteste Bratislavu, ich memorandum podporila len opozícia

Nespokojní farmári opustia po proteste Bratislavu, ich memorandum podporila len opozícia

BRATISLAVA 22. júna (WebNoviny.sk) – Protestujúci farmári v Bratislave v piatok predstavili svoje Memorandum o reforme poľnohospodárstva. Na spoločnú diskusiu o tomto dokumente pozvali všetky koaličné, opozičné aj mimoparlamentné strany okrem ĽSNS.

Nikto zo zástupcov vlády sa rokovania nezúčastnil, no celá opozícia aj najväčšie mimoparlamentné strany vyjadrili memorandu podporu a podpísali ho.

Odporúčame:
Väčšina bodov Košickej výzvy od farmárov z východu Slovenska je splnená, uviedla Matečná

Nespokojní farmári tak po spoločnom rokovaní skonštatovali, že dosiahli, čo chceli a po pochode Za slušné Slovensko v piatok večer opustia Bratislavu. Informoval o tom po spoločnom rokovaní s politikmi predstaviteľ Iniciatívy poľnohospodárov Patrik Magdoško.

„Momentálne sme dosiahli cieľ, ktorí sme chceli dosiahnuť protestom. Spísanie memoranda a jeho podpis opozičnými a mimoparlamentnými politikmi považujeme za splnenie cieľa protestu. To, ako sa vláda dnes zachovala k tomuto dokumentu a účasti na rokovaní, jasne definovalo jej postoj k nám. Svoj názor na vládu SR vyjadríme dnes na pochode Za slušné Slovensko. Po tomto pochode posielam protestujúcich chlapov na žatvu, teda domov,“ uviedol v piatok Magdoško.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Protestná jazda farmárov

Viac k témam: farmári, opozícia, poľnohospodárstvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Nespokojní farmári opustia po proteste Bratislavu, ich memorandum podporila len opozícia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *