Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Na Veľkú Britániu by mohli doľahnúť prvé dôsledky brexitu, Airbus hrozí odchodom z krajiny

Na Veľkú Britániu by mohli doľahnúť prvé dôsledky brexitu, Airbus hrozí odchodom z krajiny

LONDÝN 22. júna (WebNoviny.sk) – Výrobca lietadiel Airbus hrozí odchodom z Veľkej Británie, pokiaľ krajina opustí Európsku úniu bez dohody o budúcich obchodných vzťahoch.

Odporúčame:
Britské domácnosti by po brexite mohli mať až o tisíc libier ročne hlbšie do vrecka

Ak nebude dohoda, spoločnosť zváži ďalšie pôsobenie v krajine, uviedla firma vo vyhlásení. Airbus podľa agentúry AP vo Veľkej Británii zamestnáva zhruba 14-tisíc ľudí. Návrh prechodnej dohody s účinnosťou do decembra 2020 je podľa spoločnosti nedostatočný, keďže v takom krátkom čase nedokáže zreorganizovať svoj dodávateľský reťazec.

Prechodné obdobie sa má začať 29. marca 2019, v deň formálneho odchodu Británie z Únie. Jeho cieľom je zabezpečiť pokračovanie úzkej spolupráce s Úniou a uľahčiť cestu k budúcim trvalým vzťahom.

Viac k témam: Airbus, brexit, Európska únia, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Veľkú Britániu by mohli doľahnúť prvé dôsledky brexitu, Airbus hrozí odchodom z krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *