Home / šport / Tenis / Britský tenista Murray po dlhej pauze nevylúčil, že bude súťažiť na Wimbledone

Britský tenista Murray po dlhej pauze nevylúčil, že bude súťažiť na Wimbledone

LONDÝN 21. júna (WebNoviny.sk) – Britský tenista Andy Murray sa výsledkovo neúspešne vrátil na kurty po dlhodobom zranení. Tridsaťjedenročný Škót, ktorý pauzoval od minuloročného Wimbledonu, nestačil v 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 500 Championships v britskom Queen´s Clube v Londýne (dotácia 2 116 915 eur, tráva) na Austrálčana Nicka Kyrgiosa a podľahol mu 6:2, 6:7 (4), 5:7.

Murray vzápätí nevylúčil svoju absenciu na treťom grandslamovom turnaji roka na londýnskej tráve, kde už dvakrát zdvihol nad hlavu víťaznú trofej (2013, 2016).

Odporúčame:
Andy Murray sa po 11 mesiacoch vracia na kurty, naposledy hral minulý rok na Wimbledone

„Nevylučujem, že sa na budúci týždeň objavím na turnaji v Eastbourne, alebo si zahrám nejakú exhibíciu, aby som nabral prax, ale zároveň je možné, že nebudem hrať vo Wimbledone,“ poznamenala niekdajšia svetová jednotka, ktorá má za sebou jedenásťmesačnú pauzu.

„Veľmi mi to už chýbalo, pretože milujem hrať tenis. Som skutočne rád, že som si mohol zahrať, hoci som nemal za sebou veľa tréningov. Myslím si, že duel s Kyrgiosom bol dobrý, aj keď som mohol urobiť niektoré veci lepšie, najmä v úvode druhého setu. Miestami som hral dobre, inokedy bola úroveň mojej hry zlá. Predovšetkým ma teší, že som sa opäť objavil na kurte a odohral zápas so cťou,“ vyhlásil rodák z Glasgowa, v súčasnosti 156. hráč svetového rebríčka.

Murray bol pri odpovediach o najbližších plánoch opatrný: „Uvidíme, čo sa stane. V súčasnosti neviem, čo bude pre mňa najlepšie, preto nevylučujem nijakú možnosť.“

Viac k témam: Andy Murray, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Britský tenista Murray po dlhej pauze nevylúčil, že bude súťažiť na Wimbledone © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *