Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Európske firmy čelia v Číne tlaku, aby sprístupnili svoje technológie

Európske firmy čelia v Číne tlaku, aby sprístupnili svoje technológie

PEKING 20. júna (WebNoviny.sk) – Každá piata európska firma pôsobiaca v Číne čelila tlaku, aby výmenou za prístup na tamojší trh odovzdala svoje technológie. Vyplýva to z prieskumu, o ktorom informovalo v stredu zastúpenie Obchodnej komory Európskej únie v Číne. Do prieskumu sa zapojilo zhruba 530 firiem.

Odporúčame:
Trump sa Číne vyhráža ďalšími clami, Peking hovorí o extrémnom nátlaku a vydieraní

Správa nasleduje po tom, čo americký prezident Donald Trump pohrozil ďalším zvýšením ciel na čínske dovozy. Podľa Trumpa, ktorý Peking dlhodobo obviňuje z neférových postupov pri získavaní amerických technológií, sú clá odvetou za politiku Číny v oblasti duševného vlastníctva.

Prieskum Obchodnej komory EÚ sa uskutočnil vo februári a v marci, teda ešte pred najnovšou eskaláciou čínsko-americých obchodných sporov.

Viac k témam: Čína, clá USA, Donald Trump, Európska únia, firmy, obchodná komora, obchodná vojna, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Európske firmy čelia v Číne tlaku, aby sprístupnili svoje technológie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *