Home / SVET / Naháňačka s pohraničnou strážou sa v Texase skončila tragicky, padli aj obvinenia z prevádzačstva

Naháňačka s pohraničnou strážou sa v Texase skončila tragicky, padli aj obvinenia z prevádzačstva

DALLAS 20. júna (WebNoviny.sk) – Federálni prokurátori obvinili piatich ľudí, ktorí boli v nedeľu účastníkmi smrteľnej autonehody v južnom Texase, z účasti na pláne pašovania prisťahovalcov do USA.

Podozrivý konvoj

Havária, ktorej predchádzala naháňačka s pohraničnou strážou, si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených. Medzi obvinenými je aj vodič havarovaného SUV, 20-ročný Jorge Luis Monsivais jr., píše agentúra AP.

Nehoda sa stala v nedeľu na poludnie, po tom, ako si jeden z agentov pohraničnej stráže všimol na ceste medzi obcou El Indio a mestom Carrizo Springs podozrivý konvoj pozostávajúci z troch áut. Jedno z nich s kolegom zastavili, ďalšie dve sa však pokúšali mužom zákona ujsť, čo viedlo k naháňačke.

Odporúčame:
Stovky migrantov z lode Aquarius žiadajú Francúzsko o azyl, Španielsko ocenilo príkladnú spoluprácu

Jedno z SUV, ktoré viezlo 14 ľudí, sa pri jazde vymklo spod kontroly a v rýchlosti 160 kilometrov za hodinu sa prevrátilo, pričom z neho vymrštilo pasažierov. Štyri osoby zomreli na mieste, ďalšia na ceste do nemocnice.

Chcel odlákať pozornosť

Okrem spomínaného dvadsiatnika prokurátori obvinili aj 55-ročného Marciala Gomeza Santanu, vodiča auta, ktorý zostal stáť, keď ho zastavila pohraničná stráž, jeho dve deti a jedného z pasažierov konvoja. Všetci čelia obvineniam z prevádzačstva a sprisahania na účely previesť a ukrývať „nelegálnych prisťahovalcov, dôsledkom čoho bolo vážne ublíženie na zdraví a smrť“.

Vodiča druhého auta, 17-ročného nemenovaného amerického občana, ktorý sa svojím útekom pokúšal odlákať pozornosť pohraničnej stráže, zatkli. Momentálne je vo väzbe úradov okresu Dimmit a federálne úrady voči nemu nevzniesli obvinenia. Prokurátori predpokladajú, že do zmieneného pašeráckeho plánu sú zapojené takmer dve desiatky ľudí nelegálne žijúcich v USA.

Viac k témam: dopravná nehoda, havária, migranti, naháňačka s policajtmi, nelegálna migrácia, pašeráci, pašovanie, pohraničná stráž, polícia, prevádzačstvo, smrť, USA, utečenecká kríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Naháňačka s pohraničnou strážou sa v Texase skončila tragicky, padli aj obvinenia z prevádzačstva © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi sa pokúšajú obsadiť Časiv Jar obchádzkami, ukrajinským vojakom sa zatiaľ darí mesto brániť

Ruské jednotky chcú mesto obsadiť do 9. mája.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *