Home / SVET / Kanada urobila prelomový krok, schválila legalizáciu marihuany na celom území

Kanada urobila prelomový krok, schválila legalizáciu marihuany na celom území

TORONTO 20. júna (WebNoviny.sk) – Kanadský senát v utorok schválil vládny návrh na legalizáciu marihuany, a to v pomere hlasov 52 za a 29 proti. Krajina sa tak stala druhou na svete, ktorá prijala takéto rozhodnutie v rámci celého svojho územia. Ako prvý tak spravil Uruguaj.

Vláda Justina Trudeaua pôvodne chcela, aby bola marihuana legálna od 1. júla, no napokon sa tak zrejme stane začiatkom septembra. „Pre naše deti je veľmi jednoduché dostať sa k marihuane a pre zločincov je tak jednoduché mať z toho zisk. Dnes sme to zmenili. Náš plán legalizovať marihuanu prešiel senátom,“ napísal premiér na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. Úrady ešte čaká zverejnenie pravidiel, ktoré sa budú týkať obchodu s marihuanou.

Odporúčame:
Trump po summite G7 kritizoval premiéra Trudeaua za falošné vyhlásenia k clám na oceľ

Prijatie návrhu vyzdvihli napríklad aj ministerka spravodlivosti Jody Wilson-Raybouldová alebo ministerka zdravotníctva Ginette Petitpas Taylorová. Skupina zaoberajúca sa touto problematikou vedená niekdajšou ministerkou zdravotníctva Anne McLellanovou navrhla, aby dospelí mohli mať pri sebe najviac 30 gramov marihuany a mohli pestovať štyri rastliny.

Marihuanu by takisto podľa nich nemali predávať na rovnakom mieste ako alkohol a tabak. Budú ju môcť užívať ľudia od 18. alebo 19. roku života, pričom v jednotlivých provinciách sa bude vek líšiť.

Viac k témam: dekriminalizácia drog, Justin Trudeau, Kanada, marihuana
Zdroj: Webnoviny.sk – Kanada urobila prelomový krok, schválila legalizáciu marihuany na celom území © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *