Home / EKONOMIKA / Čerpanie eurofondov a proces verejného obstarávania sa zmení, Raši avizuje zjednodušenie

Čerpanie eurofondov a proces verejného obstarávania sa zmení, Raši avizuje zjednodušenie

BRATISLAVA 20. júna (WebNoviny.sk) – Proces verejného obstarávania a čerpania eurofondov by mal byť jednoduchší. Úrad podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu (ÚPVII) to očakáva od podpísaného memoranda o spolupráci s Európskou komisiou a Úradom pre verejné obstarávanie v oblasti zjednodušovania pravidiel verejného obstarávania.

Ako úrad vicepremiéra v utorok informoval, Slovensko má veľmi zložitý a zdĺhavý proces kontroly verejného obstarávania, pričom jeho pravidlá často komplikujú život žiadateľom o čerpanie eurofondov. Memorandum o spolupráci považuje za jedno z riešení ako zjednotiť slovenské verejné obstarávanie s európskymi štandardmi.

Odporúčame:
Úrad pre verejné obstarávanie chce napraviť zlú reputáciu v súvislosti s eurofondami dohodou

„Naším jednoznačným cieľom je zjednodušiť verejné obstarávanie, jeho pravidlá a lehoty, aby viac neboli prekážkou v získavaní tovarov, služieb a prác financovaných z fondov EÚ,“ povedal podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Richard Raši.

„Pravidlá verejného obstarávania sú často prísnejšie, ako ich nastavila samotná európska legislatíva, preto považujeme ich zjednodušenie za jednu z priorít,“ uviedla generálna riaditeľka Centrálneho koordinačného orgánu na úrade vicepremiéra Denisa Žiláková.

Viac k témam: eurofondy, Richard Raši, Úrad pre investície a informatizáciu SR, verejné obstarávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Čerpanie eurofondov a proces verejného obstarávania sa zmení, Raši avizuje zjednodušenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *