Home / KULTÚRA / Hudba / Pripravuje sa muzikál inšpirovaný životom zosnulého speváka Michaela Jacksona

Pripravuje sa muzikál inšpirovaný životom zosnulého speváka Michaela Jacksona

NEW YORK 19. júna (WebNoviny.sk) – Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého amerického speváka Michaela Jacksona sa môžu tešiť na nový muzikál, ktorý je inšpirovaný životom legendárneho interpreta.

Odporúčame:
Rihanna pracuje na nových skladbách, termín vydania však drží v tajnosti

Dielo by podľa plánov mali predstaviť na Broadwayi v roku 2020. Príbeh zatiaľ nepomenovaného muzikálu napíše Lynn Nottage. O choreografiu a réžiu sa postará Christopher Wheeldon. V projekte použijú aj spevákove skladby. Informácie o príprave potvrdili zástupcovia Michael Jackson Estate a Columbia Live Stage.

Michael Joseph Jackson*

* sa narodil 29. augusta 1958, pričom už od roku 1964 pôsobil v The Jackson 5. Neskôr odštartoval sólovú kariéru a vydal desať štúdiových albumov ako napríklad Off The Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991), HIStory: Past, Present And Future, Book I (1995) či Invincible (2001), pričom podľa odhadov predal približne 350 miliónov kópií nahrávok.

Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Billie Jean, Beat It, Thriller, Bad, Man In The Mirror, Dirty Diana, Black Or White, You Are Not Alone či Earth Song. Na konte má pätnásť cien Grammy, a to vrátane Grammy Legend Award a Grammy za celoživotný prínos. Získal aj stovky ďalších ocenení. Zomrel 25. júna 2009 vo veku 50 rokov.

Viac k témam: Michael Jackson, Muzikál
Zdroj: Webnoviny.sk – Pripravuje sa muzikál inšpirovaný životom zosnulého speváka Michaela Jacksona © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *