Home / SVET / Taliansky minister vnútra z xenofóbnej Ligy si chce posvietiť na Rómov

Taliansky minister vnútra z xenofóbnej Ligy si chce posvietiť na Rómov

RÍM 18. júna (WebNoviny.sk) – Taliansky minister vnútra Matteo Salvini v pondelok vyhlásil, že nariadil zamestnancom svojho rezortu, aby sa začali zaoberať otázkou Rómov žijúcich v Taliansku. Nie je úplne jasné, čo Salvini od svojho ministerstva požaduje, keďže len v priebehu pondelka poskytol médiám v tejto súvislosti dve protichodné vyhlásenia.

Salvini, ktorý je šéfom xenofóbnej a protiimigrantskej strany Liga, najskôr v rozhovore pre televíziu TeleLombardia vyhlásil, že jeho ministerstvo plánuje sčítanie Rómov. Po tom, čo jeho slová vyvolali negatívny ohlas, však už hovoril len o vypracovaní štúdie mapujúcej situáciu talianskych Rómov.

Odporúčame:
Taliansko zablokovalo prístup do prístavov, mimo zostali dve nemecké záchranné lode bez migrantov

Na Salviniho vyjadrenie, že Taliansko by malo medzi Rómami „zopakovať to, čo sa kedysi volalo sčítanie ľudu a vytvoriť register“ reagovali viacerí opoziční politici s tým, že im tieto návrhy pripomínajú sčítanie židovského obyvateľstva počas talianskeho fašistického režimu.

Neskôr už Salvini hovoril o snahe pomôcť rómskym deťom a o tom, že dal ministerstvu iba vypracovať štúdiu o tejto problematike. „Chceme sa v prvom rade zamerať na deti, ktorým nie je umožnené pravidelne navštevovať školu, pretože ich zapájajú radšej do sveta zločinu. A tiež chceme zistiť, na čo sa míňajú milióny eur, ktoré prichádzajú z Európskej únie,“ vysvetľoval Salvini na svojom twitterovom účte.

Viac k témam: Matteo Salvini, rómovia, Taliansko
Zdroj: Webnoviny.sk – Taliansky minister vnútra z xenofóbnej Ligy si chce posvietiť na Rómov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev očakáva začiatok rokovaní o vstupe do EÚ v prvej polovici tohto roka, podľa Šmyhaľa to bloku prinesie viac výhod

Šmyhaľ zdôraznil päť oblastí v ktorých by členstvo Ukrajiny mohlo byť pre EÚ prínosom.

Jeden komentár

  1. Čo je na tom xenofóbne? Veď veľmi dobre vedia s kým a čím majú dočinenia. Nejako vám tie slovíčka poskakujú hore dole ako sa im chce. Xenofób sem, rasista tam, extrémista hentam a fašista zas hen. A najlepšie je nadávať niekomu do populistov. Lebo polulista je zo slova populi( ľud) Vox populi vox dei (hlas ľudu hlas boží) . A teda každý politik by mal byť predovšetkým populista. To by mala byť jeho priorita. A tak sa tieto urážlivé slová a kadrivanie pre nás stáva vyznamenaním. A ako hovorí staré slovenské príslovie, vrana k vrane sadá, rovný rovného si hľadá, alebo každému čo jeho jedt!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *