Home / SLOVENSKO / Poslanec za SNS Farkašovský chce vzdelávať investigatívnych novinárov, ohováranie je bežný jav

Poslanec za SNS Farkašovský chce vzdelávať investigatívnych novinárov, ohováranie je bežný jav

BRATISLAVA 18. júna (WebNoviny.sk) – Poslanec NR SR Katol Farkašovský (SNS) by privítal etický kódex pre novinárov a pre sociálne siete. Ako povedal v rozprave k novele Trestného zákona, ohováranie je bežný jav a na sociálnych sieťach sa pri ňom vytvára pocit beztrestnosti.

Problémom je, že neexistujú etické normatívy a tiež vzdelávanie novinárov, ktorí sa venujú investigatíve. Investigatívu glorifikujeme. Investigatíva nie je o tom, že každý môže napísať, čo si zmyslí. Má to mať svoje pravidlá. Každý nesie zodpovednosť za to, čo zverejní,“ zdôraznil s tým, že novinár má právo kritizovať, ale nemôže obviňovať.

Odporúčame:
Sulíkovci chcú vypustiť ohováranie z Trestného zákona, zneužíva sa vraj na šikanovanie novinárov

Poslanci popoludní diskutujú o návrhu poslancov za stranu Sloboda a Solidarita, ktorí chcú vypustiť trestný čin ohovárania z Trestného zákona. Ako povedal v rozprave poslanec Jozef Rajtár (SaS), tento trestný čin býva podľa nich zneužívaný na šikanovanie kritických novinárov za zverejňovanie informácií, ktoré upozorňujú na korupciu politikov a ďalšie negatívne javy v spoločnosti.

Viac k témam: Karol Farkašovský, novinári, NR SR, ohováranie
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanec za SNS Farkašovský chce vzdelávať investigatívnych novinárov, ohováranie je bežný jav © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *