Home / šport / Hokej / Slovenský reprezentant Patrik Rybár očakáva dlhú cestu, v Amerike by mal začať na farme Detroitu

Slovenský reprezentant Patrik Rybár očakáva dlhú cestu, v Amerike by mal začať na farme Detroitu

DETROIT 18. júna (WebNoviny.sk) – Ešte v roku 2016 chytal za Piešťany v najvyššej slovenskej súťaži. V lete 2018 po pôsobení v českom Hradci Králové podpísal slovenský hokejový brankár Patrik Rybár zmluvu s Detroitom Red Wings. Verí, že postupné kroky mu môžu iba pomôcť.

Je to rýchle, ale všetko to bolo s nejakou postupnosťou. Tak je to niekedy lepšie, akoby bol ten skok väčší. Veľmi mi pomohla extraliga na Slovensku v Piešťanoch, kde som mal veľa zákrokov a odchytal som dosť zápasov, preto som sa posunul do Čiech. Rovnako mi pomohol aj Hradec, aby som sa rozchytal a urobil si nejaké meno, vďaka čomu som teraz podpísal zmluvu v NHL. Tá cesta je ešte veľmi dlhá a vôbec neviem, kde skončím,“ uviedol podľa hokej.cz Rybár.

Dobré referencie na Detroit

Ponúk mal viacero, napokon sa rozhodol pre zámorský variant a pre organizáciu Red Wings. „Bral som to tak, že to je šanca, ktorá nepríde každý deň. Šanca, ktorá sa neodmieta. Som šťastný, že som ju dostal a budem môcť spoznať hokej v Amerike a nabrať nové hokejové, ale aj životné skúsenosti. Keď prišla tá ponuka, neváhal som. Pre Detroit som sa rozhodol po dobrých referenciách od viacerých chlapcov, ktorí tam hrali. Navyše nemali podpísaných veľa brankárov, takže je tam aspoň nejaká šanca, aby som sa niekedy dostal vyššie,“ povedal rodák zo Skalice.

Odporúčame:
Aktualizované: Patrik Rybár zamieri do Detroitu Red Wings, dohodli sa na nováčikovskom kontrakte

Sezónu 2018/2019 by mal začať na farme v nižšej AHL, ale dosiaľ nie je nič isté. „Zatiaľ nič neviem. Volal som s trénerom brankárov na farme, tam si myslím, žeby malo byť moje miesto. Musím chytať dobre a potom sa uvidí. Môže sa stať čokoľvek. Ja to beriem tak, že je to pre mňa šanca a skúsenosť a budem rád za akúkoľvek pozíciu. Aj keby som hral v nižších ligách, tak sa nezrúti svet. Mám podpísanú zmluvu na rok a rok v hokeji nič neznamená,“ vyhlásil Rybár.

Musí si zvyknúť na užšie klzisko

Pre hráčov, ktorí mieria do zámoria z Európy je niekedy náročné si zvyknúť na užšie rozmery klziska. Rybár na podobnom už síce chytal, ale zmena aj tak bude veľká. „Chytal v slovenskej extralige v Poprade, keď ešte mal úzke ihrisko. Chytalo sa mi tam celkom dobre, išlo na mňa veľa striel, veľa sa neprihrávalo. Ten hokej je iný, na to si budem musieť zvyknúť. Verím, že mi to do ďalšej kariéry iba pomôže,“ teší sa 24-ročný gólman na novú výzvu.

Odmalička som chcel byť hokejista, chcel som chytať. Nikdy som si však nemyslel, že by som mal niekedy šancu dostať sa do NHL. Skôr som u otca videl, ako je ťažké sa presadiť. Videl som, koľko hokejistov vyjde z ročníka a sú vôbec radi, že hrajú hokej na vyššej úrovni. Bral som to tak, že sa chcem hokejom živiť a najmä baviť. Som rád, že sa to podarilo tak, že teraz mám zmluvu s tímom NHL. Aj keď dvojcestnú,“ uzavrel syn niekdajšieho slovenského reprezentanta Pavla Rybára.

Viac k témam: Detroit Red Wings, hokej, NHL, Patrik Rybár
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenský reprezentant Patrik Rybár očakáva dlhú cestu, v Amerike by mal začať na farme Detroitu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na MS v hokeji 2024 príde aj Regenda, Slovensko už tak má päť istých hráčov zo zámoria

Spomínaná pätica by sa mala do kempu pred MS 2024 v Prahe a Ostave zapojiť počas zrazu v Žiline.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *