Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Dolár klesol voči jenu aj euru pre obavy z obchodnej vojny medzi USA a Čínou

Dolár klesol voči jenu aj euru pre obavy z obchodnej vojny medzi USA a Čínou

NEW YORK 18. júna (WebNoviny.sk) – Dolár v úvode pondelkového obchodovania oslabil oproti jenu aj voči euru pre obavy o vývoj obchodu, keďže USA a Čína voči sebe navzájom ohlásili zavedenie ciel.

Odporúčame:
Slováci po takmer dvoch mesiacoch tankovali lacnejší benzín aj naftu, stúpla len cena LPG

„Investori vyhodnocujú potenciálne vplyvy amerických a čínskych opatrení v oblasti ciel,“ uviedla Selena Lingová, hlavná ekonómka OCBC Bank.

Oproti japonskému jenu dolár klesol na 110,47 JPY/USD z piatkovej úrovne 110,62 JPY/USD. Spoločná európska mena si prilepšila na 1,1617 USD/EUR z hodnoty 1,1607 USD/EUR.

Viac k témam: svetové devízové trhy
Zdroj: Webnoviny.sk – Dolár klesol voči jenu aj euru pre obavy z obchodnej vojny medzi USA a Čínou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *