Home / šport / Tenis / Lukáš Lacko skončil na turnaji v Halle, v 1. kole nestačil na Američana Denisa Kudlu

Lukáš Lacko skončil na turnaji v Halle, v 1. kole nestačil na Američana Denisa Kudlu

HALLE 18. júna (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Lukáš Lacko po úspešnej kvalifikácii ukončil svoje pôsobenie na turnaji ATP World Tour 500 Gerry Weber Open v nemeckom Halle (celková dotácia 2 116 915 eur, tráva.

V pondelňajšom stretnutí 1. kola prehral za 68 minút 4:6, 4:6 s rovnako úspešným kvalifikantom Američanom Denisom Kudlom na turnaji ATP World Tour 500 Gerry Weber Open v nemeckom Halle (celková dotácia 2 116 915 eur, tráva).

Odporúčame:
Lukáš Lacko uspel vo finále kvalifikácie v Halle a zahrá si hlavnú súťaž

Tridsiatnik Lacko (96. v rebríčku ATP) a o päť rokov mladší Kudla (109.) odohrali šieste vzájomné stretnutie. Na trávnatom povrchu sa stretli prvýkrát na tohtoročnom júnovom challengeri v Surbitone, Kudla zvíťazil v osemfinále 6:4, 6:0. Dnešný úspech znamená pre Američana celkovo už štvrté víťazstvo nad Lackom.

Lacko sa dostal do hlavnej súťaže turnaja po úspešnej kvalifikácii, ktorou prešiel bez straty setu. Najprv v sobotu zdolal chorvátskeho veterána, 39-ročného Iva Karloviča vo dvoch tajbrejkoch 7:6 (5), 7:6 (2), keď súperovi s delovým servisom nepomohlo ani 21 es. V nedeľu si Lacko poradil s Nemcom Yannickom Madenom za 85 minút 6:2, 6:3.

Turnaj v Halle – 1. kolo

dvojhra, muži:

Denis Kudla (USA) – Lukáš Lacko (SR) 6:4, 6:4 za 68 minút

Viac k témam: Denis Kudla, Lukáš Lacko, tenis, turnaj v Halle
Zdroj: Webnoviny.sk – Lukáš Lacko skončil na turnaji v Halle, v 1. kole nestačil na Američana Denisa Kudlu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *