Home / SVET / Pápež s obavami sleduje dramatický osud ľudí v Jemene, vyzval na rokovania

Pápež s obavami sleduje dramatický osud ľudí v Jemene, vyzval na rokovania

VATIKÁN 17. júna (WebNoviny.sk) – Pápež František vyzval na rokovania o situácii v Jemene, na ktorých by sa zúčastnili aj strany zapojené v tamojšom konflikte, aby sa humanitárna kríza v krajine nezhoršila.

Ako sa v nedeľu vyjadril, s obavami sleduje „dramatický osud ľudí v Jemene, ktorí sú už unavení rokmi konfliktu“. Pápež apeloval na medzinárodnú komunitu, aby nešetrila s úsilím „okamžite priviesť k rokovaciemu stolu strany v konflikte a vyhnúť sa tak zhoršovaniu už aj tak tragickej humanitárnej situácie“.

Odporúčame:
Pápež František vyvolal kontroverziu a postavil sa za homosexuálov, Vatikán zatiaľ mlčí

Vládne sily podporované koalíciou pod vedením Saudskej Arábie v stredu začali ofenzívu na červenomorský prístav Hudajdá. Ten sa snažia dobyť od šiitských povstalcov zvaných húsíovia.

Mesto je hlavným vstupným bodom pre dodávky potravinovej pomoci do krajiny, ktorá je už teraz na pokraji hladomoru. V nedeľu svedkovia informovali, že koaličné letectvo vykonalo nálety na letisko v Hudajde v rámci podpory jednotiek na zemi.

Viac k témam: Jemen, Pápež František
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápež s obavami sleduje dramatický osud ľudí v Jemene, vyzval na rokovania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *