Home / šport / Cyklistika / Skvelý Peter Sagan rekordný siedmy raz vyhral bodovaciu súťaž na Okolo Švajčiarska

Skvelý Peter Sagan rekordný siedmy raz vyhral bodovaciu súťaž na Okolo Švajčiarska

BELLINZONA 17. júna (WebNoviny.sk) – Austrálčan Richie Porte sa stal celkovým víťazom cyklistických pretekov Okolo Švajčiarska zaradených do prestížneho kalendára WorldTour.

Triumf jazdca tímu BMC Racing bol suverénny. Porte mal pred záverečnou individuálnou časovkou náskok 17 sekúnd pred Kolumbijčanom Nairom Quintanom (Movistar) a po nej sa stal celkovým šampiónom o 1:02 min pred Dánom Jakobom Fuglsangom z tímu Astana. Slabší časovkár Quintana klesol na tretiu priečku (+1:12).

Küng vyhral záverečnú časovku

Záverečnú etapu, časovku na 34 km na zvlnenej rovine, ovládol Švajčiar Stefan Küng (BMC Racing) o 19 sekúnd pred Dánom Sörenom Kraghom Andersenom (Sunweb) a svojím tímovým kolegom Američanom Tejayom van Garderenom (+23).

Piaty skončil Austrálčan Michael Matthews (Sunweb) a bodovo sa dotiahol na Petra Sagana (Bora-Hansgrohe) v boji o čierny dres víťaza bodovacej súťaže. Získal ho však napokon Sagan vďaka väčšiemu počtu lepších umiestnení v etapách.

Sagan v časovke až na 120. mieste

Sagan na Tour de Suisse jednu etapu vyhral, v ďalšej bol tretí a trikrát pridal aj štvrté miesto. Žilinský rodák zvíťazil v bodovacej súťaži na Okolo Švajčiarska rekordný siedmy raz. Historickým maximom je aj jeho 16 víťazných etáp pod Alpami.

Slovenský trojnásobný majster sveta Peter Sagan sa na časovku vo Švajčiarsku špeciálne nepripravoval a bez väčších ambícií obsadil 120. miesto s mankom 5:10 min na víťaza. Starší zo Saganovcov Juraj skončil 88., za víťazom zaostal o 3:45 min. Celkovo časovku dokončilo 137 cyklistov .

Viac k témam: Bora-Hansgrohe, cyklistika, Okolo Švajčiarska, Peter Sagan
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelý Peter Sagan rekordný siedmy raz vyhral bodovaciu súťaž na Okolo Švajčiarska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *