Home / šport / Tenis / Roger Federer zvíťazil vo finále v Stuttgarte, podarilo sa mu odvrátiť dva brejkbaly

Roger Federer zvíťazil vo finále v Stuttgarte, podarilo sa mu odvrátiť dva brejkbaly

STUTTGART 17. júna (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal celkovým víťazom dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Mercedes Cup na tráve v nemeckom Stuttgarte s dotáciou 729 340 eur. Najvyššie nasadený Federer vo finále zdolal turnajovú sedmičku Kanaďana Milosa Raonica za 79 minút 6:4, 7:6 (3).

Víťaz si pomohol 4 esami a 86-percentnou úspešnosťou zisku bodov po prvom podaní. Zároveň odvrátil oba brejkbaly, ktorým čelil.

Federer sa v Stuttgarte predstavil po 11-týždňovej prestávke, keď rovnako ako vlani vynechal celú hlavnú časť antukovej sezóny v Európe vrátane parížskeho vrcholu Roland Garros. Bilanciu s Raonicom si vylepšil na 11:3, z toho 4:1 na najrýchlejšom povrchu.

Odporúčame:
Švajčiar Federer je opäť svetovou jednotkou, na čele rebríčka ATP vymení Španiela Nadala

Pridanou hodnotou Federerovho triumfu je prinavrátenie si postu svetovej jednotky. V pondelok vystrieda na čele svetového počítačového poradia svojho dlhoročného rivala, Španiela Rafaela Nadala. Historicky rekordne vyznieva údaj, že vo februári tohto roku sa Federer vrátil na post svetovej jednotky prvýkrát od 4. novembra 2012, čo je najdlhšia medzera medzi dvoma „funkčnými“ obdobiami u jedného hráča.

Tridsaťšesťročný Federer získal 98. turnajový titul v kariére a po Australian Open a Rotterdame tretí v tomto roku. Na tráve švajčiarsky Maestro triumfoval na niektorom z podujatí hlavného profiokruhu osemnástykrát, ale premiérovo v Stuttgarte. V zbierke má 8 titulov z Wimbledonu a 9 z Halle.

Stuttgart – Dvojhra – finále

Roger Federer (Švaj.-1) – Milos Raonic (Kan.-7) 6:4, 7:6 (3) za 79 minút

Viac k témam: ATP World Tour 250, Milos Raonic, Roger Federer, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Roger Federer zvíťazil vo finále v Stuttgarte, podarilo sa mu odvrátiť dva brejkbaly © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *