Home / šport / Tenis / Švajčiar Federer je opäť svetovou jednotkou, na čele rebríčka ATP vymení Španiela Nadala

Švajčiar Federer je opäť svetovou jednotkou, na čele rebríčka ATP vymení Španiela Nadala

STUTTGART 16. júna (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Roger Federer sa od začiatku budúceho týždňa vráti na prvú pozíciu singlového rebríčka ATP.

Tridsaťšesťročný Federer zvládol na turnaji v Stuttgarte sobotňajšie semifinále a zdolal Austrálčana Nicka Kyrgiosa 6:7 (2), 6:2 a 7:6 (5), vďaka čomu sa opäť stane svetovou jednotkou.

Odporúčame:
Zdravý a svieži Federer sa teší na návrat, má aj extra motiváciu

Postupom medzi štvoricu najlepších na Mercedes Cupe sa priblížil k návratu na prvé miesto renkingu ATP, no pozíciu jednotky mu zabezpečil až triumf nad Kyrgiosom a finálová účasť. Na čele svetového poradia Federer vymení Španiela Rafaela Nadala.

Aktuálnu sezónu odštartoval Roger Federer sériou 21 triumfov za sebou, počas ktorej ovládol Australian Open. Potom však zaznamenal prehry v Indian Wells aj v Miami a vynechal celú antukovú časť roka vrátane Roland Garros.

Tridsaťšesťročný Švajčiar sa vrátil do hry po 80-dňovej pauze počas tohto týždňa na obľúbenej tráve, kde momentálne ťahá šnúru pätnástich víťazstiev v rade.

Viac k témam: Rafael Nadal, rebríček ATP, Roger Federer, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Švajčiar Federer je opäť svetovou jednotkou, na čele rebríčka ATP vymení Španiela Nadala © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *