Home / SVET / Migrácia je európskou výzvou, tvrdí Merkelová a chce preto s Macronom hľadať európsku odpoveď

Migrácia je európskou výzvou, tvrdí Merkelová a chce preto s Macronom hľadať európsku odpoveď

BERLÍN 16. júna (WebNoviny.sk) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová trvá na tom, že migrácia je „európskou výzvou, ktorá potrebuje európsku odpoveď“. Vyjadrila sa tak v sobotu vo svojej týždennej videospráve.

Odporúčame:
Merkelová dala za pravdu Slovensku, Európska únia podľa Fica nikdy nezvládla problém migrácie

Merkelová uviedla, že migrácia je jednou zo štyroch hlavných výziev, o ktorých budú diskutovať s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom počas ich plánovaného utorkového stretnutia. Lídri Nemecka a Francúzska sa stretnú spolu s ministrami z oboch krajín a prediskutujú aj otázku zahraničnej a bezpečnostnej politiky, ako aj budúcnosť eurozóny.

Merkelovej vyjadrenia o migrácii prišli v čase, keď v jej vláde panuje práve pre túto otázku napätie. Kancelárka sa dostala do napätej situácie s ministrom vnútra Horstom Seehoferom pre jeho požiadavku na prijímanie tvrdých opatrení proti utečencom. Merkelová stojí proti jednostrannej akcii a tvrdí, že by takéto konanie oslabilo Európsku úniu.

Viac k témam: Angela Merkelová, Emmanuel Macron, Európska únia, Francúzsko, migranti, nelegálna migrácia, Nemecko, utečenecká kríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Migrácia je európskou výzvou, tvrdí Merkelová a chce preto s Macronom hľadať európsku odpoveď © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

MAAE znepokojujú možné izraelské útoky na jadrové zariadenia Iránu, tvrdí Mariano Grossi

Teherán v nedeľu zatvoril z bezpečnostných dôvodov jadrové zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *