Home / SLOVENSKO / Trnava chce naspäť pozemky pod City Arenou, domáha sa ich súdnou cestou

Trnava chce naspäť pozemky pod City Arenou, domáha sa ich súdnou cestou

TRNAVA 15. júna (WebNoviny.sk) – Mesto Trnava sa žalobou na súde domáha vrátenia pozemkov, na ktorých dnes stojí nákupný komplex City Arena. Dôvodom má byť ich údajný predaj pod trhovú cenu. Žalobou o určenie vlastníckeho práva sa v piatok predbežným prejednaním zaoberal Okresný súd v Trnave.

Stanovili termín pojednávania

Súd bude riešiť, či v prípade prevodu pozemkov za jedno euro išlo o predaj pod trhovú cenu, ale aj ďalšie sporné otázky. Nebude sa však zaoberať problematikou neoprávnenej štátnej pomoci, pretože to podľa sudkyne patrí do právomoci Európskej komisie. Termín pojednávania súd stanovil na 14. septembra.

Trnava pozemky s rozlohou približne 3,5 hektára prakticky v centre mesta ešte v roku 2012 bez verejnej súťaže predala za jedno euro spoločnosti City Arena podnikateľa Vladimíra Poóra, ktorá sa zaviazala ako protihodnotu zmodernizovať futbalový Štadión Antona Malatinského.

Odporúčame:
V trnavskej automobilke PCA Slovakia sa štrajkovať nebude, odborári nezískali dostatok podpisov

Poórova spoločnosť postavila prakticky úplne nový štadión, ktorý vzápätí dostala do prenájmu na 30 rokov tiež za euro na rok. Na zvyšnej časti predaného pozemku sesterská spoločnosť City Arena Plus postavila nákupné centrum s hotelom a ďalšími komerčnými prevádzkami.

Mesto z obchodu údajne len profitovalo

„My tejto žalobe nerozumieme. Sme pripravení poskytnúť všetky podklady o tom, čo sme pre tento projekt urobili. Verím, že aj verejnosť cíti prínos tohto projektu pre mesto,“ povedal po predbežnom prejednaní žaloby jeden z autorov projektu City Areny, predseda predstavenstva spoločnosti City Arena Pavol Adamec.

Súdny spor mal podľa neho negatívny vplyv aj na nedávno oznámený predaj komerčnej časti komplexu. Právny zástupca mesta Trnava Jozef Zámožík sa nechcel k žalobe vyjadriť s vysvetlením, že tak zrejme urobí v pondelok primátor Peter Bročka.

City Arena dlhodobo tvrdí, že mesto Trnava vzájomným obchodom len získalo. Hodnotu pozemkov znalec ocenil na 7,7 milióna eur, hodnotu prenájmu štadióna na 4,3 milióna eur. Podľa predstaviteľov spoločnosti len do Štadióna Antona Malatinského išlo 27 miliónov eur a do okolia ďalších 4,7 milióna eur. Za predaj pozemkov City Arene za jedno euro hlasovalo v novembri 2012 všetkých 31 poslancov mestského zastupiteľstva.

Viac k témam: City Arena Trnava, mesto Trnava, pozemky, Štadión Antona Malatinského, súd, Vladimír Poór
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnava chce naspäť pozemky pod City Arenou, domáha sa ich súdnou cestou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini si nemyslí, že ľudia idú voliť podľa toho, či sa kandidáti dvadsaťkrát stretnú pred voľbami

Ivan Korčok považuje za dôležité, aby sa prezidentskí kandidáti stretávali v predvolebných diskusiách.

Jeden komentár

  1. Hrozne sa „tesim“, ked budu po bradatom ziadat nahradu skody, zvlast teraz, ked je do toho zapojene aj J&T. Hlavne ked sa budeme na to vsetci v TT skladat. 🙁

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *