Home / SLOVENSKO / V Tatrách otvorili letnú sezónu odomknutím hladiny Štrbského plesa, turistov čakajú nové okruhy

V Tatrách otvorili letnú sezónu odomknutím hladiny Štrbského plesa, turistov čakajú nové okruhy

POPRAD 15. júna (WebNoviny.sk) – Na Štrbskom plese v piatok odomkli vody jazera ako symbol začiatku letnej turistickej sezóny. Okrem toho odovzdali do užívania aj nové bežecké okruhy v podhorí Štrby a nordic walking okruhy.

Pribudol aj čln s preskleným dnom

Symbolické odomykanie vody Štrbského plesa sa konalo už po jedenástykrát a pre Tatrancov je symbolom začiatku letnej turistickej sezóny. Na pleso opäť vyplávali člnky, ktoré sú jednou z najnavštevovanejších atrakcií. Vlani ju vychutnalo viac ako 18-tisíc návštevníkov.

Odporúčame:
V Tatrách až do odvolania uzavreli chodník od Zeleného plesa

Tento rok pribudli ďalšie tri člnky, jeden s preskleneným dnom. Návštevníkov Vysokých Tatier by mohli osloviť nové bežecké okruhy v podhorí Štrby, ktoré odovzdali do užívania symbolickým rozviazaním šnúrok.

Ako informovala Ľubomíra Otčenášová z Obce Štrba, nové okruhy vedú cez zaniknutú osadu Šoldov, Tatranskú Štrbu, Štrbské Pleso až po najnáročnejšie trasy okolo Kriváňa alebo na Popradské pleso. Na leto pripravili na celom území v podhorskej i horskej časti aj značené nordic walking okruhy a nový mapový a informačný podklad.

Predstavili novú publikáciu

„Veríme, že športových nadšencov, bežcov, milovníkov severskej chôdze táto novinka do letnej sezóny poteší,“ dodáva Otčenášová. Novinkou v kalendári podujatí bude beh na vrchol skokanského mostíka. Zároveň predstavili publikáciu Štrbské Pleso a okolie – fakty – atraktivity – zaujímavosti.

Už tradične nebudú chýbať podujatia, ktoré sa na Štrbskom plese udomácnili, ako Benátska noc, Štrbská športová smršť či remeselné trhy. Minuloročné vystúpenie Lúčnice pod skokanskými mostíkmi toto leto nahradí československý muzikál Kubo. Aby sa predišlo problémom s parkovaním počas kultúrnych podujatí bude počas leta posilnená prevádzka električiek a zubačiek.

Viac k témam: beh, Štrbské pleso, turisti, turistika, Vysoké Tatry
Zdroj: Webnoviny.sk – V Tatrách otvorili letnú sezónu odomknutím hladiny Štrbského plesa, turistov čakajú nové okruhy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *