Home / SVET / Ani Hitler nedodržal mníchovskú dohodu, hodnotí Zeman summit Trumpa s Kim Čong-unom

Ani Hitler nedodržal mníchovskú dohodu, hodnotí Zeman summit Trumpa s Kim Čong-unom

PRAHA 15. júna (WebNoviny.sk) – Schôdzka amerického prezidenta Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kim Čong-unom dopadla remízou. Aspoň tak ju hodnotí český prezident Miloš Zeman.

Diktatúry neplnia záväzky

Podľa neho však diktatúry neplnia svoje záväzky, a tak ani Severná Kórea nemusí dodržať svoje sľuby o jadrovom odzbrojení.

Odporúčame:
Spojené štáty neuvoľnia sankcie voči Severnej Kórei pokiaľ krajina nesplní zásadnú podmienku

„Stretnutie Trumpa s Kimom je zatiaľ remíza. Hra sa len začala. Aj keď ľudia spolu majú hovoriť a je dobre, že sa títo dvaja stretli, tak je nepochybné, že je Severná Kórea teroristický režim či skôr diktatúra. Tie neplnia svoje záväzky a všeobecné dohody. Ani Hitler nedodržal mníchovskú dohodu. Môže to byť mediálna bublina, za ktorou nebudú ďalšie kroky už nasledovať,“ zhodnotil historický summit dvoch štátnikov v relácii Týždeň s prezidentom.

Blahoželanie aj ostrá kritika

Zeman tiež krátko pripomenul narodeniny amerického prezidenta. „Nech sa nenechá otráviť svojimi kritikmi a nech má väčšiu stabilitu rozhodovania,“ zaželal mu.

Odporúčame:
Ekonómovia varujú, že Trumpove kroky budú mať negatívny dopad na svet

Trumpovi tiež na diaľku odkázal, aby opustil „nie celkom rozumný nápad“ na zavedenie ciel voči Európskej únii. „Výrazne nesúhlasím s jeho protekcionistickou politikou a so zavedením ciel voči únii a Kanade a Mexiku,“ upozornil Zeman. Informácie priniesol český spravodajský portál iDNES.cz.

Viac k témam: Česko, Donald Trump, Kim Čong-un, Miloš Zeman, Severná Kórea, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Ani Hitler nedodržal mníchovskú dohodu, hodnotí Zeman summit Trumpa s Kim Čong-unom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

MAAE znepokojujú možné izraelské útoky na jadrové zariadenia Iránu, tvrdí Mariano Grossi

Teherán v nedeľu zatvoril z bezpečnostných dôvodov jadrové zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *