Home / SLOVENSKO / Smer-SD chce sprísniť podmienky kandidatúry na prezidenta, motívom je správanie Andreja Kisku

Smer-SD chce sprísniť podmienky kandidatúry na prezidenta, motívom je správanie Andreja Kisku

BRATISLAVA 15. júna (WebNoviny.sk) – Strana Smer-SD v septembri predloží návrh, ktorý sprísni podmienky pre každého, kto chce kandidovať na úrad prezidenta SR.

Ako povedal v piatok na tlačovej besede predseda Smeru-SD Robert Fico, do zákona o podmienkach volebného práva a jeho paragrafu 103 chce Smer zaradiť jedno nové písmeno.

Odporúčame:
Ministerstvo vnútra reaguje na výzvu prezidenta Kisku ohľadom vyšetrovania vraždy Kuciaka

„Do týchto podmienok chceme doplniť podmienku, že kandidát predloží predsedovi NR SR vlastnoručne podpísané vyhlásenie, že sa počas volebnej kampane vzdáva daňového tajomstva,“ povedal Fico. Smer-SD chce, aby sa daňové tajomstvo nevzťahovalo na troch najvyšších ústavných činiteľov. V tejto chvíli však uvažujú len o zmene pri prezidentských voľbách.

Správanie prezidenta

Šéf Smeru priznal, že motívom je správanie sa súčasného prezidenta. „Andrej Kiska ignoruje výzvy politikov, politológov a mimovládnych organizácií, aby zverejnil všetky operácie svojej firmy, cez ktorú financoval svoju kampaň. Prezident niečo skrýva. Klamal,“ vyhlásil Fico s tým, že Kiska povedal, že si platil kampaň sám, ale platila ju firma. „Kiska pochybne financoval svoju kampaň a na daniach sa snažil ukrátiť SR. Kiska tieto informácie nespochybnil, ale svojím konaním potvrdil.“

Odporúčame:
Video: Iniciatíva Za slušné Slovensko podala trestné oznámenie na Fica a organizuje ďalšie pochody

„Jeho firma si chcela uplatniť nelegálne vrátenie dane 150 000 eur,“ pripomenul Fico. Daňový úrad následne podal trestné oznámenie. „Kiska sa zachránil len využitím účinnej ľútosti. Konanie Kisku je amorálne a diskvalifikujúce. Je nemožné, aby na čele štátu stál daňový podvodník,“ uviedol Fico.

Fico o návrhu Smeru hovoril s predsedom Mosta-Híd Bélom Bugárom, ktorý kandiduje na prezidenta SR. „Nemá ako kandidát s naším návrhom problém,“ uviedol.

Financovanie prezidentskej kampane

Fico opakovane v piatok upozorňoval na informácie, ktoré sa týkajú financovania kampane a finančných operácií Kiskovej firmy KTAG, s.r.o, a množstva opravných daňových priznaní pre rok 2013, ktoré spravil Kiska na jeseň v roku 2017.

Odporúčame:
Andrej Kiska oznámi svoju politickú budúcnosť koncom roka, nevylúčil podporu existujúcej strany

Podľa medializovaných informácií spoločnosť KTAG, s.r.o, vynaložila za roky 2013 a 2014 značnú časť finančných prostriedkov patriacich tejto spoločnosti na financovanie prezidentskej kampane Andreja Kisku. Podľa zverejnených informácií si spoločnosť KTAG, s.r.o. takýmto spôsobom neoprávnene znížila daňový základ o viac ako 136-tisíc eur.

Viac k témam: Andrej Kiska, financovanie, Kiska Travel Agency (KTAG), prezident SR, Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Smer-SD chce sprísniť podmienky kandidatúry na prezidenta, motívom je správanie Andreja Kisku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *