Home / SLOVENSKO / Desiatky hasičov zasahovali na strednom Slovensku pre intenzívne búrky, voda zaliala aj záhrady

Desiatky hasičov zasahovali na strednom Slovensku pre intenzívne búrky, voda zaliala aj záhrady

BANSKÁ BYSTRICA 14. júna (WebNoviny.sk) – Hasiči v Banskobystrickom kraji zasahovali od 6:00 v stredu 13. júna do 6:00 štvrtkového rána pre intenzívnu búrkovú činnosť osemkrát. Agentúru SITA o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici.

Príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Brezne zasahovali jedenkrát, hasiči z Revúcej a Tornale trikrát, hasiči zo stanice v Rimavskej Sobote a Hnúšti rovnako trikrát a príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene zasahovali jedenkrát.

Odporúčame:
Foto: Západ a najmä Bratislavu zasiahol silný dážď, hasiči prijali takmer 1200 hovorov a mali desiatky výjazdov (aktualizované)

Podľa hasičov išlo prevažne o čerpanie vody zo záhrad a pivníc rodinných domov, odstraňovanie nánosov zeminy zosunutej na štátnu cestu, prepchávanie kanalizačných priepustov a budovanie provizórnych hrádzí.

Celkom zasahovalo 23 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s 10 kusmi hasičskej techniky. Pri udalostiach pomáhalo aj 51 dobrovoľných hasičov z deviatich dobrovoľných hasičských zborov s 10 kusmi hasičskej techniky.

Viac k témam: hasiči, počasie, silné búrky
Zdroj: Webnoviny.sk – Desiatky hasičov zasahovali na strednom Slovensku pre intenzívne búrky, voda zaliala aj záhrady © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Boj o Fond na podporu umenia. Na odmietnutie novely zákona vyzýva poslancov vyše 200 mimovládok

Fond na podporu umenia vznikol preto, aby nerozhodovali politici, ale odborníci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *