Home / SVET / Severná a Južná Kórea sa opäť zišli za rokovacím stolom, chcú zmierniť napätie na hraniciach

Severná a Južná Kórea sa opäť zišli za rokovacím stolom, chcú zmierniť napätie na hraniciach

WASHINGTON 14. júna (WebNoviny.sk) – Delegácie Severnej a Južnej Kórey sa stretli v pohraničnej obci Pchanmundžom na zriedkavých rokovaniach o zmiernení napätia na prísne strážených hraniciach.

Stalo sa tak dva dni po historickom summite medzi americkým prezidentom Donaldom Trumpom so severokórejským vodcom Kim Čong-unom v Singapure. Je možné, že zástupcovia Severu budú počas štvrtkových rozhovorov žiadať od Juhu pevný záväzok, že zastaví spoločné vojenské cvičenia so Spojenými štátmi.

Odporúčame:
Severná Kórea už nepredstavuje jadrovú hrozbu, vyhlásil Donald Trump po summite s Kim Čong-Unom

Trump po utorkovom stretnutí s Kimom uviedol, že každoročné manévre zastavia. Kancelária juhokórejského prezidenta Mun Če-ina reagovala, že sa snaží bližšie zistiť Trumpove zámery.

Ministerstvo obrany v Soule uviedlo, že štvrtkové rokovania sa budú týkať implementácie dohôd z predchádzajúceho summitu medzi Kimom a juhokórejským prezidentom Munom. V rámci nich sa obe strany dohodli na znížení vojenského napätia a eliminácii vojnovej hrozby. Rokovania na úrovni generálov sú prvými svojho druhu od decembra 2007.

Viac k témam: Donald Trump, jadrové zbrane, Južná Kórea, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, mierové rozhovory, Mun Če-in, Severná Kórea, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Severná a Južná Kórea sa opäť zišli za rokovacím stolom, chcú zmierniť napätie na hraniciach © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri pobreží Tuniska našli devätnásť mŕtvych tiel migrantov

Do Európy sa od začiatku tohto roka cez more dostalo viac ako 49-tisíc migrantov, z ktorých viac ako 7-tisíc prišlo cez Tunisko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *