Home / SLOVENSKO / Takto si predstavujem správu o stave republiky, komentuje Matovič prejav Kisku v parlamente

Takto si predstavujem správu o stave republiky, komentuje Matovič prejav Kisku v parlamente

BRATISLAVA 13. júna (WebNoviny.sk) – Opoziční poslanci z hnutia OĽaNO sa zhodli na tom, že stredajší prejav prezidenta Andreja Kisku v pléne parlamentu bol odrazom problémov, ktoré spoločnosť na Slovensku trápia.

Spokojný so správou prezidenta

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič bol so správou prezidenta spokojný. „Takto si predstavujem správu o stave republiky,“ uviedol s tým, že prezident zosumarizoval to, čo krajinu trápi. „Bol obsažný, čakal som možno menej tém,“ uviedol a dodal, že mu chýbalo len ohodnotenie práce matiek.

Odporúčame:
Správa prezidenta Andreja Kisku o stave republiky, s ktorou vystúpil v parlamente

Podľa predsedníčky poslaneckého klubu OĽaNO Veroniky Remišovej je dôležité, že prezident vrátil pozornosť spoločnosti k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ktorá stále nie je objasnená.

Veľké problémy našej spoločnosti

„Takisto oceňujem, že pán prezident upozornil na veľké problémy našej spoločnosti. V mnohom sa s ním zhodneme a na ním spomínané problémy našej spoločnosti upozorňujeme dlhodobo. Spomenul politikov, ktorí sa zvláštnym spôsobom dostali k veľkým majetkom. Kritizoval bývalého policajného prezidenta a podozrenia spojené s vyšetrovaním vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice,“ uviedla.

Odporúčame:
Kiska vo svojej správe o stave republiky v parlamente hovoril o vražde Kuciaka, ale venoval sa aj iným oblastiam

S prezidentom sa Remišová zhoduje aj v kritike pompéznych výdavkových balíčkov vládnej koalície, ktorá sa snaží namiesto riešenia problémov Slovenska zakryť svoju neschopnosť jednorazovým rozdávaním peňazí. „Naopak, nemôžem súhlasiť s delením politikov podľa veku či akýchsi generácií, pretože dobrí politici, ale aj gauneri sa nájdu rovnako medzi staršími ako aj novými nastupujúcimi politikmi,“ dodala Remišová.

Vražda novinára Kuciaka

Slovenský prezident Andrej Kiska vystúpil v strede na pôde parlamentu a predstavil správu o stave Slovenskej republiky. Viac ako polovicu prejavu o stave republiky hovoril o vražde vo Veľkej Mači, keď vo februári boli zavraždení investigatívny novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica, archeologička Martina Kušnírová, a súvislostiach s touto vraždou.

Odporúčame:
Foto: Kotlebovci narušili prejav prezidenta Kisku v parlamente

Spomenul nielen zrušenie Mečiarových amnestií, problémy zastropovania dôchodkového veku, voľbu nového policajného prezidenta a problémy slovenskej polície, protesty po vražde novinára Kuciaka a jeho snúbenice, ale aj staronové programové vyhlásenie Pellegriniho vlády.

Viac k témam: Andrej Kiska, dôchodkový vek, Igor Matovič, Ján Kuciak, Polícia SR, Tibor Gašpar, Veronika Remišová
Zdroj: Webnoviny.sk – Takto si predstavujem správu o stave republiky, komentuje Matovič prejav Kisku v parlamente © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Keď nie vláda, posielame my. Slováci v priebehu 41 hodín vyzbierali viac ako milión eur na muníciu pre Ukrajinu (video)

Informovalo o tom občianske združenie Mier Ukrajine s tým, že zbierka pokračuje aj naďalej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *