Home / šport / Futbal / Slovenky v kvalifikácii MS 2019 siahali na prvý bod, favoritky z Holandska udreli v samom závere

Slovenky v kvalifikácii MS 2019 siahali na prvý bod, favoritky z Holandska udreli v samom závere

HEERENVEEN 12. júna (WebNoviny.sk) – Slovenská futbalová reprezentácia žien nezabodovala ani v šiestom vystúpení v európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2019 do Francúzska, v utorňajšom večernom dueli podľahla tesne 0:1 v holandskom Heerenveene domácim úradujúcim kontinentálnym šampiónkam.

Slovenky odchádzali smutné

Slovenky dlho a senzačne vzdorovali favoritkám, až v druhej minúte nadstaveného času rozhodla o triumfe Holanďaniek Lieke Martensová. Najlepšia svetová hráčka podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za vlaňajší rok 2017, ktorá na klubovej úrovni pôsobí v FC Barcelona, prekonala až v samom závere duelu výborne chytajúcu Máriu Korenčiovú.

O prevahe Holanďaniek v stretnutí síce svedčí celkový počet striel 25:5 (z toho na bránku 13:1) i počet zahrávaných rohových kopov (13:1), Slovenky však boli na horúcej pôde jednoznačného favorita blízko k zisku bodu a napokon odchádzali z trávnika smutné.

Odporúčame:
Kozák si netrúfa predpovedať majstra sveta, pozdávajú sa mu však mužstvá Južnej Ameriky

Zverenky nového trénera Ivana Hucka (na lavičke nahradil Zsolta Pakuszu, ktorý sa začiatkom februára po desiatich rokoch vzdal tejto funkcie) po septembrovej úvodnej prehre v Nórsku (1:6), októbrovej v Senci s Írskou republikou (0:2), novembrových neúspechoch rovnako pri Slnečných jazerách s Holandskom (0:5) a v Žiline so Severným Írskom (1:3) i aprílovej tesnej prehre v Dubline s Írskou republikou (1:2) ťahali opäť za kratší koniec a v tabuľke 3. skupiny sú na poslednom 5. mieste bez bodu a skóre 3:19.

Obhajkyňami Američanky

Na čele sú s 19 bodmi a stále bez inkasovaného gólu futbalistky Holandska. Druhá priečka patrí s 15 bodmi hráčkam Nórska, ktoré si v utorňajšom podvečernom domácom stretnutí v Stavangeri poradili tesne 1:0 s protivníčkami z Írskej republiky a svojim súperkám sa v tabuľke vzdialili na rozdiel piatich bodov. V priebežnej klasifikácii sú štvrté Severné Írky s tromi bodmi, Slovenky uzatvárajú poradie 3. skupiny. Hráčky SR najbližšie v kvalifikácii MS 2019 nastúpia v piatok 31. augusta doma proti Nórkam.

Odporúčame:
Prezident Putin prezradil svoj tip na víťaza MS vo futbale 2018 v Rusku

Na budúcoročný svetový ženský futbalový šampionát do Francúzska postúpia priamo víťazky siedmich kvalifikačných skupín. Štyri najlepšie tímy z druhých miest pôjdu do zápasov play-off, resp. baráže, ktoré vo dvoch kolách určia posledného ôsmeho postupujúceho z Európy. Play-off súboje sa uskutočnia v čase od októbra do novembra 2018: prvé kolo, resp. semifinále bude 1. – 9. októbra, druhé kolo, čiže finále 5. – 13. novembra 2018.

Záverečný turnaj MS vo futbale žien sa bude konať 7. júna – 7. júla 2019 vo Francúzsku. Predstaví sa na ňom 24 tímov, deväť z nich bude z Európy vrátane organizátora – Francúzok. Obhajkyňami prvenstva z roku 2015 sú Američanky, ktoré vo finále zdolali Japonky 5:2.

Európska časť futbalovej kvalifikácie žien o postup na MS 2019 do Francúzska 

3. skupina, utorok

STAVANGER
Nórsko – Írska republika 1:0 (1:0)
Gól: 25. Grahamová Hansenová (z pok. kopu)

HEERENVEEN
Holandsko – Slovensko 1:0 (0:0)
Gól: 90.+ L. Martensová
Zostava SR: Koreničová – Zdechovanová (83. Kopčová), L. Haršányová, P. Fischerová, J. Vojteková – Šušolová, Bíróová – Fabová, Bartovičová, Hmírová – D. Škorvánková

Tabuľka

1. Holandsko 7 6 1 0 21:0 19
2. Nórsko 6 5 0 1 16:3 15
3. Írska republika 7 3 1 3 6:6 10
4. Severné Írsko 6 1 0 5 4:22 3
5. Slovensko 6 0 0 6 3:19 0

Viac k témam: futbal, kvalifikácia MS 2019, slovenská futbalová reprezentácia žien
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenky v kvalifikácii MS 2019 siahali na prvý bod, favoritky z Holandska udreli v samom závere © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *