Home / KULTÚRA / Hudba / Karel Gott prvý raz žaluje novinára, kniha Na cestách so slávikom vyšla bez jeho autorizácie

Karel Gott prvý raz žaluje novinára, kniha Na cestách so slávikom vyšla bez jeho autorizácie

PRAHA 12. júna (WebNoviny.sk) – Pražský súd rieši žalobu Karla Gotta na novinára a fotografa Jiřího Krušinu. Spevákov niekdajší spolupracovník vydal predvlani knihu spomienok Na cestách so slávikom. Gott však tvrdí, že vyšla bez jeho autorizácie, a niektoré fotky či historky ho nahnevali. Od novinára aj nakladateľstva chce ospravedlnenie a stiahnutie knihy z predaja.

Podľa dostupných informácií ide o prvú žalobu na ochranu osobnosti, ktorú spevák za desiatky rokov v šoubiznise podal na niektorého z novinárov. Pred súd Karel Gott osobne neprišiel, ani sa na to nechystá. V pojednávacej sieni ho zastupuje Petr Ostrouchov – pražský advokát, ktorý v podobných osobnostných sporoch obhajoval práva napríklad bývalej prvej dámy Dagmar Havlovej alebo herečky Anny Geislerovej.

Odporúčame:
Lukáš Adamec vydáva kontroverzné video k piesni Dýchaj, nežnejšiemu pohlaviu posiela odkaz

Gottovi prekážajú v knihe niektoré publikované historky a viac ako desať fotiek, na ktorých je zachytený napríklad po vystúpení v šatni, v limuzíne alebo v požičanom domácom odeve.

„Viacero fotografií odfotil a následne použil bez jeho vedomia. V knihe sú historky, ktoré patria do okruhu jeho súkromia alebo okruhu jeho najbližších priateľov či spolupracovníkov, a pán Gott nemá záujem ich publikovať. Požadujeme, aby tá kniha nebola predávaná a pán Gott dostal ospravedlnenie,“ povedal pre český portál iDnes.cz jeho advokát Peter Ostrouchov.

Viac k témam: Karel Gott, spevák, súd, žaloba
Zdroj: Webnoviny.sk – Karel Gott prvý raz žaluje novinára, kniha Na cestách so slávikom vyšla bez jeho autorizácie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *