Home / šport / Futbal / Možno ma prekoná Lewandowski, tvrdí Salenko, strelec piatich gólov proti Kamerunu z MS 1994

Možno ma prekoná Lewandowski, tvrdí Salenko, strelec piatich gólov proti Kamerunu z MS 1994

MOSKVA 12. júna (WebNoviny.sk) – Reprezentačná kariéra niekdajšieho ruského futbalového útočníka Olega Salenka nemala dlhé trvanie, no 48-ročný rodák z Petrohradu sa napriek tomu veľkými písmenami zapísal do histórie majstrovstiev sveta.

Salenko debutoval v národnom mužstve v roku 1993, dovedna v drese „zbornej“ odohral 8 zápasov a zaznamenal v nich šesť gólov – všetky na MS 1994 v USA, kde sa napokon spoločne s Bulharom Christom Stoičkovom stal kráľom strelcov.

Odporúčame:
Lukaku sa v generálke na MS vo futbale 2018 blysol dvoma gólmi a Hazard parádnou prihrávkou

Najpamätnejšia chvíľa Salenkovej kariéry sa zrodila 28. júna 1994. V zápase základnej B-skupiny proti Kamerunčanom Rusi zvíťazili 6:1 a Salenko súperovi nasúkal päť gólov, čo na „mundiale“ predtým ani potom nedokázal žiadny iný hráč.

Keď sa ho pred blížiacimi sa MS v Rusku (14. júna – 15. júla) novinári opýtali, kto zo súčasných kanonierov by ho mohol napodobniť, odvetil: „Možno Lewandowski, ale nehrá až v takej silnej reprezentácii. Poľsko z pohľadu iných účastníkov nie je veľký tím, takže to bude mať náročné,“ poznamenal Salenko pre web goal.com.

Viac k témam: futbal, MS v Rusku, Oleg Salenko, Poľsko, Robert Lewandowski, Rusko
Zdroj: Webnoviny.sk – Možno ma prekoná Lewandowski, tvrdí Salenko, strelec piatich gólov proti Kamerunu z MS 1994 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilinčania triumfovali v Podbrezovej, zápas Dunajskej Stredy s Ružomberkom opäť skončil remízou

Šieste kolo nadstavby v nedeľu podvečer uzavrie prestížne derby medzi Trnavou a Slovanom Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *