Home / EKONOMIKA / V Nitre vyrastie japonská fabrika, investícia súvisí s príchodom automobilky Jaguar Land Rover

V Nitre vyrastie japonská fabrika, investícia súvisí s príchodom automobilky Jaguar Land Rover

NITRA 11. júna (WebNoviny.sk) – V priemyselnom parku Nitra – Sever vyrastie japonská fabrika G-TEKT, s. r. o., ktorá bude vyrábať kovové výlisky pre automobilový priemysel. Za 25 mil. eur ju postaví spoločnosť G-TES, ktorá predložila svoj investičný zámer vlani. Investícia súvisí s príchodom automobilky Jaguar Land Rover do Nitry.

Odporúčame:
Foto: Jaguar v Nitre otvoril tréningovú akadémiu, v ktorej bude školiť zamestnancov

Výrobná hala sa bude rozprestierať na ploche viac ako 15 000 metrov štvorcových. Závod bude stavať spoločnosť TAKANAKA, výstavba má trvať 17 mesiacov. Prácu v novej fabrike by malo nájsť približne 70 ľudí, firma už začala s náborom.

Ako informovalo mesto Nitra na svojom profile na sociálnej sieti, uplynulý týždeň sa konal slávnostný výkop základov, na ktorom sa zúčastnil veľvyslanec Japonského kráľovstva na Slovensku Jun Shimmi, primátor Nitry Jozef Dvonč, prezident spoločnosti Joshiyki Kassai a tiež konatelia.

Viac k témam: automobilový priemysel, Jaguar Land Rover v Nitre, japonská fabrika G-TEKT, Joshiyki Kassai, Jozef Dvonč, mesto Nitra, priemyselný park Nitra – Sever, spoločnosť TAKANAKA
Zdroj: Webnoviny.sk – V Nitre vyrastie japonská fabrika, investícia súvisí s príchodom automobilky Jaguar Land Rover © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *