Home / SVET / V Baskicku vytvorili 200-kilometrovú živú reťaz, žiadajú hlasovanie o osamostatnení regiónu

V Baskicku vytvorili 200-kilometrovú živú reťaz, žiadajú hlasovanie o osamostatnení regiónu

MADRID 10. júna (WebNoviny.sk) – Desaťtisíce ľudí z Baskicka vytvorili „živú reťaz“ dlhú približne 200 kilometrov na podporu hlasovania o osamostatnení regiónu od Španielska.

Protestujúci sa držali za ruky alebo boli spojení šálmi, pričom vytvorili reťaz spájajúcu mestá Donostia-San Sebastián, Bilbao a Vitoria-Gasteiz. Na niektorých šáloch mali napísané v baskičtine „je to v našich rukách„.

Odporúčame:
Baskická ETA oznámila koniec činnosti, španielske orgány budú separatistov naďalej stíhať

Podľa organizátorov sa na akcii zúčastnilo 175-tisíc ľudí, vrátane baskických a katalánskych politikov a aktivistov. Tamojšia polícia nezverejnila žiadny oficiálny počet zúčastnených. Demonštrácia sa konala približne mesiac po tom, ako teroristická organizácia Baskicko a jeho sloboda (ETA) oznámila, že s definitívnou platnosťou končí svoju činnosť.

Zdroj: Webnoviny.sk – V Baskicku vytvorili 200-kilometrovú živú reťaz, žiadajú hlasovanie o osamostatnení regiónu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, Šimečka podľa Fica otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *