Home / SLOVENSKO / Strižinec ako moderátor relácie O 5 minút 12 končí, RTVS zverejnila meno jeho nástupcu

Strižinec ako moderátor relácie O 5 minút 12 končí, RTVS zverejnila meno jeho nástupcu

BRATISLAVA 9. júna (WebNoviny.sk) – Verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) bude mať nového moderátora hlavnej televíznej politickej diskusnej relácie.

Do moderátorského kresla diskusnej relácie O 5 minút 12 zasadne od septembra dlhoročný novinár, analytik, publicista a spisovateľ Jozef Hajko, informovala agentúru SITA hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Ako ďalej uviedla v tlačovej správe, s RTVS spolupracuje Hajko už od februára na príprave a moderovaní rozhlasového cyklu Dejiny.sk, ktoré poslucháčom prinášajú zaujímavé diskusie o dejinách nielen slovenskej spoločnosti.

Strižinec chcel odísť ešte za bývalého vedenia

Dlhoročný moderátor O 5 minút 12 Martin Strižinec avizoval svoje plány odísť z moderátorského postu relácie ešte za bývalého vedenia RTVS na čele s Václavom Mikom.

Odporúčame:
Rezník by mal odvolať vedenie spravodajstva RTVS, študenti mu inak hrozia protestmi

RTVS začiatkom tohto roka potvrdilo informáciu, že so Strižincom sa dohodli na skončení moderovania. Vedenie rádiotelevízie vylúčilo, že by za tým boli politické tlaky. Strižinec v RTVSnekončí, ale mal by sa objaviť v pripravovanom novom projekte, informácie o tom odzneli na niekoľkých rokovaniach Rady RTVS.

Jozef Hajko sa na obrazovke Jednotky objaví už tento mesiac a v júli v Ranných správach RTVS, kde bude viesť rozhovory s pozvanými hosťami na aktuálne témy, informoval ďalej v dnešnej tlačovej správe RTVS. Spoluprácu aj s verejnoprávnou televíziou vníma ako mimoriadnu príležitosť na kultivovanie politickej debaty na Slovensku.

Hajko napísal niekoľko kníh

Ako dodal RTVS, Jozef Hajko bol redaktorom v Československej tlačovej agentúre, v Tlačovej agentúre Slovenskej republiky (TASR) aj v týždenníku Trend, kde tri roky zastával pozíciu šéfredaktora.

Istý čas pôsobil na Ministerstve hospodárstva SR, bol jedným zo zakladateľov a neskôr riaditeľom Podnikateľskej aliancie Slovenska a tiež odborným asistentom poslanca Národnej rady SR Jozefa Mikuša. Podieľal sa na vypracovaní mnohých ekonomických analýz a publikácií. Je autorom niekoľkých diel literatúry faktu.

V knihe „Nezrelá republika. Slovensko v rokoch 1939 – 1945“ sa venuje téme prvej Slovenskej republiky a Slovenskému národnému povstaniu, v „Odsúdení na dohodu. Spoločné tisícročie Slovákov a Maďarov“ priblížil históriu týchto dvoch národov a v knihe „Hoď do mňa kameňom. Spolužitie s Rómami na Slovensku“ sa zaoberal rómskou problematikou.

Viac k témam: Jozef Hajko, Martin Strižinec, RTVS Rozhlas a televízia Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk – Strižinec ako moderátor relácie O 5 minút 12 končí, RTVS zverejnila meno jeho nástupcu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prestaňte šíriť strach, vyzval Korčok. Pellegrini sa odmieta dištancovať od vyjadrení Šutaja Eštoka o zatiahnutí Slovenska do vojny

Pellegrini sám na svojom facebookovom profile vyhlásil, že on chce byť prezidentom mieru a nie vojny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *