Home / SLOVENSKO / Strelec z Nitry bol vzatý do väzby, podľa sudcu by mohol v trestnej činnosti pokračovať

Strelec z Nitry bol vzatý do väzby, podľa sudcu by mohol v trestnej činnosti pokračovať

BANSKÁ BYSTRICA 8. júna (WebNoviny.sk) – Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici v piatok zobral do väzby 65-ročného dôchodcu Jozefa J., stíhaného za streľbu na Okresnom úrade v Nitre. Dôchodca spáchal zločin prípravy úkladnej vraždy, pokus vraždy a nedovolené ozbrojovanie.

Sudca vyhovel návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý požadoval väzbu z obavy, že obvinený by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie je právoplatné, prokurátor ani obvinený nepodali voči verdiktu sťažnosť.

Odporúčame:
Aktualizované: V budove Okresného úradu v Nitre sa strieľalo, muža zadržala polícia

Udalosť sa stala v stredu 6. júna pred pol deviatou hodinou ráno. Obvinený dôchodca prišiel na Okresný úrad v Nitre na prerokovanie priestupku. V miestnosti sa nachádzali dve pracovníčky a Jozef J. s nimi čakal na svojho 68-ročného suseda, s ktorým mali riešiť spor. Ten však neprišiel a po chvíli Jozef vytiahol zbraň a strelil medzi dve zamestnankyne priestupkového úradu.

Hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky krátko nato podozrivého zadržala a odzbrojila. Nikto sa pri incidente nezranil, záchranári ošetrili jednu ženu, ktorá bola v šoku a mala v oku strelný prach. Zbraň mal Jozef v nelegálnej držbe, preto ho stíhajú za nedovolené ozbrojovanie. Obvinený Jozef i sused, s ktorým mal dlhodobo nezhody, žijú v dome pre seniorov v susedných bytoch.

Viac k témam: krimi, mesto Nitra, okresný úrad, Polícia SR, Špecializovaný trestný súd SR, streľba, Úrad špeciálnej prokuratúry, útok, záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Strelec z Nitry bol vzatý do väzby, podľa sudcu by mohol v trestnej činnosti pokračovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *