Home / šport / Tenis / Halepová do finále dvojhry žien, hladko zdolala Muguruzovú-Blancovú

Halepová do finále dvojhry žien, hladko zdolala Muguruzovú-Blancovú

PARÍŽ 7. júna (WebNoviny.sk) – Rumunská tenistka Simona Halepová sa po roku znovu predstaví vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros na antuke v Paríži.

Dominancia na dvorci

Vo štvrtkovom semifinálovom stretnutí najvyššie nasadená hráčka zvíťazila nad trojkou singlového „pavúka“, Španielkou Garbine Muguruzovou-Blancovou, presvedčivo za 92 minút 6:1, 6:4. Po tomto úspechu je isté, že 26-ročná rodáčka z Konstance si udrží líderské postavenie vo svetovom rebríčku. Vo finále sa Halepová stretne s úspešnejšou z dvojice Američaniek Madison Keysová – Sloane Stephensová.

Rumunská tenistka začala štvrtkový semifinálový súboj excelentne, na dvorci dominovala a viedla už 5:0. Hoci potom nevyužila svoje podanie, v siedmej hre si vzala späť požičané a poľahky doviedla úvodný set do úspešného konca. Rodáčke z venezuelského Caracasu Muguruzovej-Blancovej (3. v rebríčku WTA) vyšiel začiatok druhého setu, v tretej hre „brejkla“ protivníčku, viedla 3:1 aj 4:2, ale ani to jej nestačilo.

Dokonalý postup

Svetová jednotka Halepová získala štyri gemy za sebou a čistou hrou pri podaní Španielky dokonala postup do finále, vo vzájomnej bilancii znížila na 2:4. Rumunka mala lepší pomer víťazných úderov a nevynútených chýb (16 – 24) ako Muguruzová-Blancová (14 – 31), celkový počet „fiftínov“ bol 70 – 55 v jej prospech.

Garbine Muguruzová-Blancová zvíťazila na parížskej antuke v roku 2015, keď vo finále zdolala Američanku Serenu Williamsovú 7:5, 6:4. Tento rok štartovala v hlavnej súťaži šiestykrát. Okrem spomenutého titulu bola v rokoch 2014 a 2015 medzi najlepšou osmičkou.

Finalistka Turnaja majsteriek z roku 2014 Halepová sa po rokoch 2014 a 2017 tretíkrát predstaví vo finále Roland Garros. Pred štyrmi rokmi nestačila na Rusku Mariu Šarapovovú, ktorej podľahla 4:6, 7:6 (5), 4:6. Minulý rok ju prekvapujúco zastavila Lotyška Jelena Ostapenková, ktorá zvíťazila 4:6, 6:4, 6:3. Tohtoročná účasť v hlavnej súťaži je jej deviatou v kariére na parížskej antuke.

Súhrn výsledkov stretnutí štvrtkového semifinále dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (27. mája – 10. júna):

Roland Garros – Dvojhra žien – semifinále:

výsledky štvrtkových zápasov

Simona Halepová (Rum.-1) – Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-3) 6:1, 6:4

Zostávajúci program štvrtkového semifinále dvojhry žien:
Madison Keysová (USA-13) – Sloane Stephensová (USA-10)

Viac k témam: Roland Garros, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Halepová do finále dvojhry žien, hladko zdolala Muguruzovú-Blancovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *