Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Pellegriniho vláda schválila viac peňazí pre pobytové aj ambulantné sociálne služby

Pellegriniho vláda schválila viac peňazí pre pobytové aj ambulantné sociálne služby

BRATISLAVA 6. júna (WebNoviny.sk) – Sumy finančných príspevkov na poskytovanie sociálnej služby v zariadeniach sociálnych služieb sa v budúcom roku zvýšia. V stredu o tom rozhodla vláda, keď schválila príslušné vládne nariadenie.

Suma finančného príspevku pri poskytovaní pobytovej sociálnej služby na jeden mesiac a jedno miesto od začiatku budúceho roka v druhom až šiestom stupni odkázanosti stúpne zo súčasných 87 eur až 456,75 eura na 96 eur až 504 eur.

Odporúčame:
Jurzyca z SaS označil balíček Smeru-SD za nezmyselný. Dotuje aj tých, ktorých netreba

Pri príspevkoch pri poskytovaní ambulantnej sociálnej služby na jeden mesiac a jedno miesto pôjde v druhom až šiestom stupni odkázanosti o nárast zo 43,50 eura až 228,38 eura na 64 eur až 336 eur. Zvýšenie týchto príspevkov si v budúcom roku vyžiada zo štátneho rozpočtu 27 mil. eur.

„Výška finančného príspevku na poskytovanie sociálnej služby v zariadeniach podmienených odkázanosťou na rok 2019 s prihliadnutím na vývoj minimálnej mzdy vychádza z výšky minimálnej mzdy na rok 2018 tak, aby sa v zásade z hľadiska spôsobu jej určenia zachovala reálna úroveň doterajšieho spolufinancovania sociálnych služieb v zariadeniach podmienených odkázanosťou zo štátneho rozpočtu,“ uviedlo ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Suma finančného príspevku pri poskytovaní ambulantnej sociálnej služby sa podľa rezortu zvyšuje aj tým, že stúpa jeho percentuálny podiel z výšky finančného príspevku pri poskytovaní pobytovej služby na mesiac a jedno miesto na 66,67 %.

Viac k témam: Ján Richter, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, Peter Pellegrini, príspevok, sociálne služby
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegriniho vláda schválila viac peňazí pre pobytové aj ambulantné sociálne služby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *