Home / šport / Hokej / Slovenská Tipsport liga sa rozšíri o dva maďarské kluby, ich príchod je na spadnutie

Slovenská Tipsport liga sa rozšíri o dva maďarské kluby, ich príchod je na spadnutie

BUDAPEŠŤ 6. júna (WebNoviny.sk) – V sezóne 2018/2019 by v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži mali štartovať hneď dva maďarské kluby – MAC Budapešť a DVTK Jegesmedvék Miškovec. Rokovania medzi slovenskou a maďarskou stranou trvajú už niekoľko týždňov a k dohode by malo prísť v najbližších dňoch.

Odporúčame:
Tipsport liga v ďalšej sezóne s novinkou, play-out sa už hrať nebude

Maďarská vláda v úvode aktuálneho týždňa schválila dotáciu 600 miliónov forintov (takmer 1,9 milióna eur, pozn.) na podporu hokeja, z týchto zdrojov by mali čerpať aj spomenuté dva kluby a pomôcť by im mali zvýšiť konkurencie schopnosť v Tipsport lige. Väčšiu časť uvedených prostriedkov uvoľní vláda ihneď, ďalšiu dostane maďarský hokej v druhej polovici roku 2018.

Už v sezóne 2017/2018 mal maďarský hokej svojho zástupcu v seniorskej slovenskej súťaži, keď v II. lige pôsobil klub KMH Sport KFT Budapešť.

Viac k témam: DVTK Jegesmedvék Miškovec, hokej, MAC Budapešť, Tipsport liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenská Tipsport liga sa rozšíri o dva maďarské kluby, ich príchod je na spadnutie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan Bratislava obhájil titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži, Zlaté Moravce sú už istý zostupujúci

„Tešíme sa, že sa nám podarilo získať titul, a to už päť kôl pred koncom súťaže", uviedol kormidelník Slovana Vladimír Weiss starší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *