Home / SLOVENSKO / Premiér Pellegrini hostil veľvyslanca USA Sterlinga, diskutovali o vzťahoch aj clách na oceľ

Premiér Pellegrini hostil veľvyslanca USA Sterlinga, diskutovali o vzťahoch aj clách na oceľ

BRATISLAVA 5. júna (WebNoviny.sk) – Predseda vlády SR Peter Pellegrini v utorok na Úrade vlády SR v Bratislave prijal veľvyslanca Spojených štátov amerických na Slovensku Adama Sterlinga, s ktorým hovorili o bilaterálnych vzťahoch medzi oboma krajinami.

Ako ďalej agentúru SITA informovali z tlačového a informačného odboru úradu vlády, diskutovali aj na tému významných výročí, ktoré si Slovensko v tomto roku pripomína, ale aj o zavedení ciel zo strany USA na oceľ, hliník či o možnom zavedení ciel na dovážané automobily.

Predseda vlády vyzdvihol vysokú kvalitu vzťahov medzi Slovenskom a USA a ocenil aktivity americkej ambasády, ktorými si pripomenula sté výročie podpísania Pittsburskej dohody, ako aj 25. výročie nadviazania vzájomných diplomatických stykov.

Odporúčame:
Premiér Pellegrini navštívi elektráreň v Mochovciach, ďalšie meškanie odmieta a bude vraj tvrdý

Peter Pellegrini zdôraznil tiež dôležitosť transatlantických väzieb. Jedinou alternatívou pre Slovensko je Európska únia a Organizácia Severoatlantickej zmluvy (NATO), pretože len prostredníctvom členstva v týchto organizáciách môže Slovensko chrániť vlastné záujmy a ponúknuť občanom perspektívnu budúcnosť.

Od začiatku júna platia clá na oceľ a hliník dovážaný do USA. Ako v pondelok uviedol predseda vlády, vzhľadom na to, že producenti ocele a hliníka nemajú väzby s USA vo významných objemoch, zatiaľ by Slovensko nemalo byť touto situáciou dotknuté. “Vo štvrtok osobne navštívim našu najväčšiu hlinikáreň v Žiari nad Hronom a budeme diskutovať o tom, či to dopad na výrobu má alebo nemá,“ povedal premiér.

Viac k témam: Adam Sterling, Peter Pellegrini, Slovensko, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Pellegrini hostil veľvyslanca USA Sterlinga, diskutovali o vzťahoch aj clách na oceľ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *