Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Banka UniCredit má zvažovať fúziu so Société Générale, diskusie komplikuje situácia v Taliansku

Banka UniCredit má zvažovať fúziu so Société Générale, diskusie komplikuje situácia v Taliansku

BRATISLAVA 4. júna (WebNoviny.sk) – Talianska banka UniCredit plánuje zlúčenie s francúzskou Société Générale (SocGen). Informoval o tom v nedeľu denník Financial Times (FT) na svojej internetovej stránke, pričom sa odvolával na zdroje oboznámené s problematikou.

Jean-Pierre Mustier, šéf francúzskej pobočky UniCredit, o možnom zlúčení hovorí niekoľko mesiacov a scenár skúmajú aj zástupcovia SocGen.

Ideálny partner talianskej banky

Diskusie sa však podľa predstaviteľov oboch bánk nachádzajú vo veľmi skorom štádiu, pričom ďalší postup má komplikovať aj nestabilná politická situácia v Taliansku.

Odporúčame:
Tatra banka podľa odborového zväzu ignoruje odbory a odmietla akceptovať nález inšpekcie práce

Mustier, ktorý v minulosti riadil investičnú divíziu SocGen, považuje UniCredit za ideálneho partnera talianskej banky, tvrdí FT. SocGen by fúziou získala vedúcu pozíciu v Taliansku a Nemecku, a to v retailovom aj korporátnom segmente. Prípadné zlúčenie dvoch bánk, ktoré sa považujú za systémovo dôležité pre stabilitu finančného systému eurozóny, by mohlo znepokojiť aj regulačné úrady, informuje ďalej FT.

SocGen počas posledných pätnástich rokov opakovane uvažovala o fúzii s talianskym partnerom. V nedeľu však francúzska banka uviedla, že možnosť zlúčenia nie je predmetom „širších diskusií“. UniCredit medializované informácie odmietla komentovať,

Firma prešla zmenami

UniCredit pôsobí aj na slovenskom trhu. UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a. s. pobočka zahraničnej banky vznikla 1. decembra 2013.

Na slovenskom trhu však banka pôsobí od júla 1990, odvtedy prešla viacerými zmenami názvov a vlastníckej štruktúry. Predstavenstvo skupiny UniCredit schválilo projekt zlúčenia dcérskych spoločností v Českej republike a na Slovensku do jednej cezhraničnej banky 13. novembra 2012.

Viac k témam: Société Générale, Taliansko, UniCredit Bank
Zdroj: Webnoviny.sk – Banka UniCredit má zvažovať fúziu so Société Générale, diskusie komplikuje situácia v Taliansku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *