Home / SVET / Sýrsky prezident Baššár al-Asad sa chce stretnúť s podobne kritizovaným lídrom Kim Čong-unom

Sýrsky prezident Baššár al-Asad sa chce stretnúť s podobne kritizovaným lídrom Kim Čong-unom

SOUL 3. júna (WebNoviny.sk) – O stretnutie so severokórejským vodcom Kim Čong-unom má záujem aj sýrsky prezident Baššár al-Asad. S odvolaním sa na správy z okolia sýrskeho prezidenta o tom v nedeľu informovala Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA).

Chystám sa do Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) a stretnem sa s Kim Čong-unom,“ cituje agentúra sýrskeho prezidenta. Oficiálne zatiaľ Sýria ani KĽDR návštevu nepotvrdili a sýrska vláda sa ani v nedeľu k správe KCNA nechcela vyjadriť.

Odporúčame:
List od Kim Čong-una bol zaujímavý, tvrdil Trump a následne sa priznal k drobnému klamstvu

V súvislosti s údajnou návštevou v KĽDR al-Asad podľa KCNA vyjadril presvedčenie, že Kim Čong-un „dosiahne konečné víťazstvo a nepochybne sa mu podarí znovuzjednotiť Kóreu“.

Kim Čong-un a Baššár al-Asad sú dvaja najkritizovanejší a vo svojich regiónoch najobávanejší svetoví lídri súčasnosti. Kimova Severná Kórea väzní v pracovných táboroch podľa odhadov amerického ministerstva zahraničných vecí od 80-tisíc do 120-tisíc politických väzňov, pričom ľudia, ktorým sa podarilo z tejto krajiny ujsť, hovoria o mučení a úmrtiach od hladu. Baššár al-Asad sa už mnohokrát v posledných rokoch uchýlil k chemickým útokom proti vlastnému obyvateľstvu.

Viac k témam: Baššár al-Asad, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Sýria
Zdroj: Webnoviny.sk – Sýrsky prezident Baššár al-Asad sa chce stretnúť s podobne kritizovaným lídrom Kim Čong-unom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko stratilo ďalších viac ako tisíc vojakov, hlásia Ukrajinci

Ukrajinský generálny štáb priblížil aj ruské straty na technike.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *