Home / šport / Tenis / Rybáriková dosiahla na Roland Garros nové maximum, Ukrajinka ju však do osemfinále nepustila

Rybáriková dosiahla na Roland Garros nové maximum, Ukrajinka ju však do osemfinále nepustila

PARÍŽ 2. júna (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa nepredstaví v osemfinále dvojhry na antukovom vrchole sezóny v Paríži.

Ako nasadená deväťnástka podľahla za 61 minút 2:6, 4:6 Ukrajinke Lesii Curenkovej vo sobotňajšom zápase 3. kola na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros (27. mája – 10. júna, celková dotácia 18 232 000 eur, antuka). Víťazku čaká osemfinále španielska trojka turnaja Garbine Muguruzová-Blancová, ktorá hladko vyradila Samanthu Stosurovú z Austrálie 6:0, 6:2.

Posledná slovenská zástupkyňa

Rybáriková bola poslednou slovenskou zástupkyňou v „pavúku“ dvojhry na RG 2018. Fedcupová reprezentantla SR Rybáriková si účasťou v 3. kole utvorila parížske maximum, doteraz mala pri Seine bilanciu 7-krát 2. kolo a 3-krát 1. kolo.

Dvadsaťdeväťročná Rybáriková (18. v rebríčku WTA) a rovnako stará Curenková (39.) sa na okruhu WTA ešte nestretli. V doterajších dvoch vzájomných dueloch uspela Slovenka, naposledy pred necelým rokom vo Wimbledone zvíťazila hladko 6:2, 6:1.

Odporúčame:
Rybáriková a Kužmová nestačili na nasadený trinásty pár a skončili v 2. kole na Roland Garros

Rybáriková si v úvodnom sete dvakrát prehrala svoj servis – vo štvrtom a ôsmom geme. Keďže súperka bola na podaní suverénna, trikrát ho vyhrala na nulu a pri štvrtom geme prišla o jediné dva body, vyhrala set za necelú polhodinu 6:2.

Curenková čistou hrou brejkla Slovenku na 3:1, ale tá vzápätí vyrovnala na 3:3. Ukrajinka však opäť odskočila na rozdiel dvoch gemov. V deviatej hre pri vlastnom podaní zaváhala, ale následne čistou hrou ukončila Rybárikovej pôsobenie na turnaji.

Jedenástykrát na parížskej antuke

Tenistka roka 2017 v SR Rybáriková štartovala jedenástykrát v hlavnej súťaži na parížskej antuke. Pred aktuálnou edíciou sa nedostala ďalej ako do druhého kola. Minulý rok síce prekvapujúco zvíťazila v 1. kole nad Američankou CoCo Vandeweghovou 6:1, 6:4, v 2. kole však prehrala za 134 minút tesne 6:1, 3:6, 6:8 s Kolumbijčankou Marianou Duqueovou-Marinovou.

V tomto roku zatiaľ prechádza súťažou bez straty setu. V 1. kole vyprevadila Thajčanku Luksiku Kumkhumovú po hladkom víťazstve 6:3, 6:0, v 2. kole ju nezastavila ani Švajčiarka Belinda Bencicová, ktorú zdolala 6:2, 6:4.

Odporúčame:
Rybáriková s Kužmovou vyšli z prvého kola štvorhry na turnaji Roland Garros víťazne

Zverenkyňa Petra Hubera Rybáriková podstúpila v júli 2016 operáciu zápästia nedominantnej ľavej ruky a mala pod skalpelom aj pravé koleno. Po polročnej zdravotnej výluke sa vrátila vo februári 2017, v marci figurovala na 453. pozícii.

Potom však nasledoval jej doteraz najväčší výkonnostný progres a tiež najvýraznejší grandslamový úspech, semifinálová účasť vo Wimbledone, v súboji o finále podľahla neskoršej víťazke Španielke Garbine Muguruzovej-Blancovej. V tomto roku už Rybáriková bola v osemfinále Australian Open, kde si tiež utvorila miestne výkonnostné maximum.

Roland Garros – 3. kolo

dvojhra žien

Lesia Curenková (Ukr.) – Magdaléna Rybáriková (SR-19) 6:2, 6:4 za 61 minút

Viac k témam: Magdaléna Rybáriková, Roland Garros, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Rybáriková dosiahla na Roland Garros nové maximum, Ukrajinka ju však do osemfinále nepustila © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *