Home / šport / Ostatné športy / Carter neuspel pred Športovým arbitrážnym súdom, skazil tak Usaimovi Boltovi olympijský rekord

Carter neuspel pred Športovým arbitrážnym súdom, skazil tak Usaimovi Boltovi olympijský rekord

LAUSANNE 31. mája (WebNoviny.sk) – Jamajský šprintér Usain Bolt nedostane späť deviatu zlatú olympijskú medailu. Jeho krajan Nesta Carter totiž neuspel s odvolaním pred Športovým arbitrážnym súdom (CAS) vo švajčiarskom Lausanne voči odňatiu najcennejšieho kovu jamajskej štafete na 4 x 100 m z olympijských hier 2008 v Pekingu v dôsledku jeho dodatočného pozitívneho antidopingového testu.

Aktuálne 32-ročný Carter bol pozitívny na metylhexanamín. V pekinskom finále Carter rozbehol jamajskú štafetu, kolík odovzdal Michaelovi Fraterovi, Usain Bolt bežal na treťom úseku a Asafa Powell finišoval vo vtedajšom svetovom rekorde 37,10 s.

Odporúčame:
Video: Usain Bolt skúšal šťastie na tréningu v nórskom futbalovom tíme, chce si zahrať aj zápas

Nesta Carter pred disciplinárnou komisiou MOV svedčil už v októbri 2016. Tvrdil, že v roku 2008 užíval doplnky výživy, ktoré mu odporučil jeho tréner Stephen Francis.

Metylhexanamín v čase testov priamo nefiguroval na zozname zakázaných látok, spadal však medzi substancie, ktoré majú podobnú chemickú štruktúru ako tie, ktoré boli na zakázanej listine. Carter pokazil krajanovi Usainovi Boltovi rekord troch zlatých medailí na 100 m, 200 m a 4 x 100 m na troch olympiádach v rade (2008 – 2016).

Viac k témam: CAS Športový arbitrážny súd, doping, Jamajka, Nesta Carter, olympijské hry, Usain Bolt
Zdroj: Webnoviny.sk – Carter neuspel pred Športovým arbitrážnym súdom, skazil tak Usaimovi Boltovi olympijský rekord © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Diskár Alekna prekonal najstarší mužský atletický rekord, namerané údaje však museli upraviť

Nový svetový rekordér dokázal niečo, čo sa nepodarilo v úspešnej kariére jeho otcovi Virgilijusovi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *