Home / SVET / Najväčšie pátranie v histórii letectva podľa austrálskeho ministra sa končí, let MH370 nenašli

Najväčšie pátranie v histórii letectva podľa austrálskeho ministra sa končí, let MH370 nenašli

CANBERRA 29. mája (WebNoviny.sk) – Pátranie po stratenom malajzijskom lietadle sa v utorok oficiálne končí. Po lete MH370 naposledy od januára pátrala americká spoločnosť Ocean Infinity. Misiu, ktorá mala trvať do apríla, na žiadosť spoločnosti dvakrát predĺžili do 29. mája.

Austrálsky minister dopravy Michael McCormack v tejto súvislosti uviedol, že štvorročné pátranie bolo najväčším v histórii letectva a otestovalo limity technológií a schopnosti expertov na mori. Napriek neúspechu vyjadril nádej, že sa let MH370 jedného dňa podarí nájsť.

Odporúčame:
Holandsko a Austrália obvinili Rusko zo zostrelenia letu MH17 do Malajzie, Kremeľ obvinenia odmieta

Stroj s 239 osobami na palube zmizol 8. marca 2014 za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Vyšetrovatelia tvrdia, že lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines sa po strate kontaktu nad Juhočínskym morom otočilo a zamierilo do odľahlých oblastí Indického oceánu. Jeho osud patrí medzi najväčšie záhady v histórii civilného letectva.

Viac k témam: Austrália, let MH370, Malaysia Airlines
Zdroj: Webnoviny.sk – Najväčšie pátranie v histórii letectva podľa austrálskeho ministra sa končí, let MH370 nenašli © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

V autobuse spoločnosti Flixbus bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *