Home / SVET / Zeman opäť vymenuje Babiša za premiéra, nepočká ani na výsledok referenda v ČSSD

Zeman opäť vymenuje Babiša za premiéra, nepočká ani na výsledok referenda v ČSSD

PRAHA 28. mája (WebNoviny.sk) – Český prezident Miloš Zeman vymenuje Andreja Babiša druhýkrát za premiéra ešte pred koncom referenda ČSSD o vstupe do vládnej koalície. Chce urýchliť vznik vlády, povedal v Českej televízii.

Pred 15. júnom celkom určite vymenujem druhýkrát Andreja Babiša za predsedu vlády,“ vyhlásil prezident. Presný termín menovania vraj zatiaľ nepozná, do niekoľkých dní ho však bude mať pripravený, informuje portál iDnes.cz.

Odporúčame:
Pol roka po parlamentných voľbách v Česku vznikne vláda, Babišovo ANO schválilo koalíciu s ČSSD

Na otázku, či má ísť o tlak na ČSSD, ktorej členovia práve v referende rozhodujú o tom, či ich strana bude s hnutím ANO vládnuť, odpovedal prezident súhlasom. „Ano, a nielen tlak na sociálnych demokratov, ale aj tlak na Andreja Babiša, aby rýchlejšie pokročil pri zostavovaní vlády,“ povedal Zeman a dodal, že Babiš by mu mal potom predložiť zoznam ministrov do štrnástich dní.

Hlasovanie o dôvere by sa v Poslaneckej snemovni mohlo uskutočniť koncom júna. Prezident nevylúčil svoju účasť na schôdzi. „Pokiaľ budem vymenovaný do polovice júna, tak by som mal samozrejme do konca júna predložiť návrh vlády,“ reagoval na prezidentove slová premiér v demisii Babiš.

Viac k témam: Andrej Babiš, Česká republika, ČSSD Česká strana sociálně demokratická, Miloš Zeman
Zdroj: Webnoviny.sk – Zeman opäť vymenuje Babiša za premiéra, nepočká ani na výsledok referenda v ČSSD © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Opozícia pácha v zahraničí „ekonomickú vlastizradu“, Šimečka podľa Fica otočil a Ódorova vláda sa správala ako lenivé vši (video)

Premiér zároveň zdôraznil, že vláda momentálne komunikuje s Bruselom čisto „na technickej úrovni".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *