Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Trump zrušil Dodd-Frankov zákon, obmedzenia pre banky by sa mali zmierniť

Trump zrušil Dodd-Frankov zákon, obmedzenia pre banky by sa mali zmierniť

WASHINGTON 25. mája (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump podpísal zákon, ktorým sa zmierňujú obmedzenia uvalené na banky po finančnej kríze z roku 2008.

Návrh nového zákona, ktorý predložili republikáni, schválil Kongres v utorok s pomocou niekoľkých hlasov demokratov. To umožnilo Trumpovi splniť sľub z predvolebnej kampane, že zruší tzv. Dodd-Frankov zákon, ktorý v roku 2010 prijali demokrati v reakcii na finančnú krízu a recesiu.

Odporúčame:
Vyššie clá na dovoz áut do USA by podľa Bruselu porušilo pravidlá Svetovej obchodnej organizácie

Podľa nového zákona sa za veľké banky, ktorých bankrot predstavuje hrozbu, považujú finančné ústavy s aktívami aspoň 250 mld. USD. Oproti doterajšej legislatíve sa táto hranica zvýšila päťnásobne.

Zmeny zákona zmierňujú reguláciu a dozor nad viac ako dvomi desiatkami finančných inštitúcií, vrátane BB&T Corp., SunTrust Banks, Fifth Third Bancorp a American Express. Kritici nového zákona však tvrdia, že sa zvýši pravdepodobnosť budúceho zachraňovania bánk za peniaze daňových poplatníkov.

Viac k témam: banky, Donald Trump, obchod
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump zrušil Dodd-Frankov zákon, obmedzenia pre banky by sa mali zmierniť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *