Home / šport / Tenis / Skvelá Dominika Cibulková postúpila v Štrasburgu do semifinále

Skvelá Dominika Cibulková postúpila v Štrasburgu do semifinále

ŠTRASBURG 24. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková ako piata nasadená zvíťazila za 94 minút 6:4, 6:3 nad Austrálčankou Samanthou Stosurovou vo štvrtkovom zápase štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA International „Internationaux de Strasbourg“ vo francúzskom Štrasburgu (dotácia 250 000 USD, antuka vonku). Dvadsaťdeväťročná Bratislavčanka bude o účasť vo finále bojovať v piatok s rumunskou štvorkou singlového „pavúka“ Mihaelou Buzarnescovou.

Cibulková si zahrala po tretí raz vo štvrťfinále v roku 2018, ale prvýkrát na antuke. V prvom sete v Štrasburgu proti Stosurovej viedla 3:1 i 5:2, v ôsmom geme však neuspela pri svojom podaní a skúsená Austrálčanka znížila až na 4:5.

Odporúčame:
Görgesová vyzve v 1. kole Cibulkovú, Schmiedlovej na Roland Garros určil žreb Rumunku Begovú

Slovenská tenistka však už nedovolila protivníčke vyrovnať, premenila dovedna piaty setbal. Úvod druhého dejstva Cibulkovej vyšiel, prelomila servis súperky, v šiestej hre odvrátila dva brejkbaly, viedla už 5:3. Tridsaťštyriročná rodáčka z Brisbane sa už nedokázala dostať do zápasu, Cibulková využila pri jej servise prvý mečbal a duel dotiahla do víťazného konca.

Po stretnutí sa dozvedela, že jej súperkou v 1. kole dvojhry žien na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (27. mája – 10. júna) bude Nemka Julia Görgesová, jedenásta nasadená hráčka. Určil to štvrtkový večerný žreb vo francúzskej metropole.

WTA International „Internationaux de Strasbourg“

štvrťfinále

Dominika Cibulková (SR-5) – Samantha Stosurová (Aus.) 6:4, 6:3 za 94 minút

Viac k témam: Dominika Cibulková, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Skvelá Dominika Cibulková postúpila v Štrasburgu do semifinále © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *