Home / SVET / Trump pre obrovský hnev z vyjadrení KĽDR zrušil plánovaný summit s Kim Čong-unom

Trump pre obrovský hnev z vyjadrení KĽDR zrušil plánovaný summit s Kim Čong-unom

WASHINGTON 24. mája (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump zrušil plánovaný summit so severokórejským vodcom Kim Čong-unom, ktorý sa mal konať 12. júna v Singapure.

Svoje rozhodnutie odôvodnil „obrovským hnevom a otvoreným nepriateľstvom“ v poslednom vyjadrení zo strany Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR). Trump v liste Kimovi, ktorý vo štvrtok zverejnil Biely dom, napísal, že vzhľadom na vyhlásenie KĽDR cíti, že by bolo „nevhodné mať v tomto čase toto dlho plánované stretnutie“.

Odporúčame:
Severná Kórea zničila testovacie jadrové stredisko, výbuchy boli zamerané aj na tunely v podzemí

V spomínanom vyhlásení severokórejské vedenie označilo viceprezidenta Mikea Pencea, ktorý v jednom z rozhovorov prirovnal Severnú Kóreu k Líbyi, za „politickú bábku“ a uviedla, že je rovnako pripravená stretnúť sa pri jadrovej konfrontácii ako pri rokovacom stole.

Trump vo svojom liste Kimovi okrem iného napísal, že svet zrušením summitu stratil „veľkú príležitosť pre pretrvávajúci mier a veľkú prosperitu a bohatstvo“„Táto stratená príležitosť je naozaj smutným momentom v histórii,“ uviedol americký prezident s tým, že by severokórejský vodca nemal „váhať zavolať mu alebo napísať“, ak na summit zmení svoj názor.

Viac k témam: Donald Trump, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Mike Pence, Severná Kórea, summit, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump pre obrovský hnev z vyjadrení KĽDR zrušil plánovaný summit s Kim Čong-unom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *