Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Gazprom dostal záväzky na zlepšenie voľného obchodu, Európska komisia mu pohrozila pokutou

Gazprom dostal záväzky na zlepšenie voľného obchodu, Európska komisia mu pohrozila pokutou

BRUSEL 24. mája (WebNoviny.sk) – Európska komisia (EK) rozhodla, že ruský energetický gigant Gazprom musí dodržiavať sériu záväzkov, aby sa zlepšil voľný obchod s plynom pri konkurenčných cenách v ôsmich východoeurópskych členských štátoch Európskej únie.

Ide o obchod s plynom v Bulharsku, Česku, Estónsku, Maďarsku, Litve, Lotyšsku, Poľsku a na Slovensku. Toto rozhodnutie znamená, že Gazprom bude musieť odstrániť obmedzenia voči svojim zákazníkom v oblasti opätovného predaja odobraného plynu cez hranice.

Odporúčame:
Nord Stream 2 nesmie zastaviť tranzit plynu cez Ukrajinu, tvrdí Merkelová

Gazprom bude musieť zmierniť kontrolu trhu a poskytnúť zákazníkom „efektívny nástroj na zabezpečenie toho, že cena, ktorú platia, je konkurenčná,“ povedala vo štvrtok eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová.

Ak Gazprom tieto záväzky poruší, Európska únia mu môže uložiť pokutu do výšky 10 percent globálneho obratu.

Viac k témam: Európska komisia (EK), Gazprom
Zdroj: Webnoviny.sk – Gazprom dostal záväzky na zlepšenie voľného obchodu, Európska komisia mu pohrozila pokutou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *